Hlavní obsah

Viking Power! Hustě potetovaný pankáč předvedl světovou podívanou

Bergen

V momentě, kdy naskakoval na běžecký pás, už věděl, že se z něj na příštích 24 hodin nedostane. V plánu měl totiž hráč na bicí v punkové kapele jen jedinou věc: světový rekord. Bjørn Tore Taranger tušil, co za peklo ho čeká, přesto vytrval. 264,5 kilometru je po silnici vzdálenost Praha-Brno-Břeclav. To vše zdolal vlastní silou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kdo to někdy zkusil, ví, že běh na páse není žádný med. (ilustrační foto)

Článek

Autem byste takovou štreku jeli asi dvě a půl hodiny. Za jak dlouho byste ji uběhli? 264,5 kilometru za 24 hodin je hodnota nového světového rekordu. Ten starý se v tabulkách moc dlouho neohřál. Australan Luca Turrini se ze svého výkonu 261,18 kilometru mohl těšit pouze od loňského roku.

„Věděl jsem, že to mám v sobě, neměl jsem pochyby. Věděl jsem to už v okamžiku, kdy jsem se vypořádal s otázkou stravování. Pak už jen zbývalo běžet podle plánu s těmi skvělými lidmi, kteří tu byli se mnou a podporovali mne. Bylo to něco úžasného!" svěřil se vytrvalec magazínu Fast Running.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Tusen takk til DEG! DU som stilte opp og løp med meg. DU som bidro med støtte til Haukelands Venner. DU som heiet meg fram og skrek deg hes hos Aktiv365. DU som ofret tid og søvn for å se til at alt gikk etter planen. DU som fulgte meg via streaming og sosiale medier langt utover Norges grenser. DU ga meg energi! DU gjorde en forskjell. Jeg er evig takknemlig! ❤️🙌🏼🙏🏼🎩 #bttaranger #fyropp #teamtaranger #ultrakongen 👑 #newworldrecord #guinness #24hours #treadmill #sirkustaranger #aktiv365 #haukelandsvenner #technogym #heilved #gangstaseason ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ FYR OPP ULTRAKONGEN‼️🏃🏼‍♂️🔥🚀 📷: Rune Johansen/BA @bergensavisen HV: VIPPS #82519 & kontonummer: 9521.07.97794 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ #sparbønes #fanaelektrikeren #fanakarosseri #duoreklame @ohbetong @privatmeglerenbergen @janusfabrikken_as @nytveitas @arnaglassas @sponsernordics @oldenvann @garmin_norge @nutraminonorge @interoptikbakketeig @hokaoneone_eu @zensahnorge @sportnor @klinikkforalle @zenproducts.no @aktiv365 @leroyseafood @fitmenorge @ikseed_ @hairdrop_as @knarvikmila @miiego_no @basisball @radissonbluroyalbergen @thedaleoenexperience @naturligbalanse.no @mercedesnorge @bertelosteenbergen @technogym @flowstatenorway #reklame

Příspěvek sdílený Bjørn Tore Taranger (@bttaranger),Říj 14, 2018 v 9:36 PDT

39letý Taranger není na poli ultra žádný zelenáč. Z mistrovství světa v běhu na 24 hodin si loni z irského Belfastu odvážel desátou pozici. Jeho nejlepší výkon na 24 hodin mimo běžecký pás činí 257,6 kilometru. Na pásu tak dokázal být ještě o téměř sedm kilometrů lepší. Jeho současný výkon představuje průměrnou rychlost 5:26,65 minut na kilometr, což je opravdu úctyhodné.

Pokud opravdu hustě potetovaný muž zrovna netrhá nějaké ultramaratonské rekordy, hraje na bicí v jedné punkové kapele. Pro své běžecké ‒ stejně jako pro to punkové ‒ řádění si vybral své domovské město Bergen na západním pobřeží Norska.

Reklama

Související témata: