Hlavní obsah

Třinec - Liberec 5:3Třinecký uragán ve druhé třetině smetl Bílé Tygry, Kvapilovy góly nestačily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kvapil 0 : 1
17. Kvapil 0 : 2
24. Chmielewski 1 : 2
28. Gernát 2 : 2
32. Svačina 3 : 2
36. Svačina 4 : 2
41. Ševc 4 : 3
48. Hrňa 5 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Třinečtí hokejisté zvítězili v 17. kole extraligy nad vedoucím Libercem 5:3. Oceláři prohrávali po gólech Marka Kvapila po první třetině 0:2, ale otočili skóre mezi 24. až 36. minutou na 4:2. Na obratu se podílel dvěma trefami proti svému bývalému klubu útočník Vladimír Svačina.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují ze čtvrtého gólu. Zleva autor branky Vladimír Svačina, Ethan Werek, Martin Gernát, Vladimír Roth a Martin Adamský. V brance je liberecký Roman Will.

Článek
Fotogalerie

Kvapil hned ve svém úvodním střídání natáhl bodovou sérii na patnáct zápasů. Nejproduktivnější hráč extraligy od modré čáry spíše nahazoval puk na teč, ten ale překvapivě prošel až za Hrubcova záda. Obrovskou herní pohodu ukázal Kvapil v 17. minutě. Mezi kruhy si rychle stáhl puk ze vzduchu a vymetl pravý horní růžek.

Otupil tím nápor Třince, který si předtím vypracoval dvě velké šance k vyrovnání. Chmielewski měl po přihrávce Rotha odkrytou branku, ale prováhal pravý moment k zakončení a Will se stihl proti jeho střele přemístit. Poté se liberecký gólman zaskvěl dvakrát proti Marcinkovi, který se před ním ocitl úplně sám po riskantní rozehrávce Teplého. Z následné dorážky trefil Gernát tyčku.

Liberec v prostřední části vyhořel

Liberec ještě mohl v závěru prvního dějství po šancích Jelínka a Krenželoka zvýšit, jenže ve druhé třetině zcela vypadl z role. Domácí lavinu spustil Chmielewski, který tentokrát po pasu Ciencialy trefil střelou z první prázdnou branku. Adámkovu ránu vzápětí zastavila tyč, brzy na to však další obránce Gernát z dorážky vyrovnal.

Obrat završil dvěma góly Svačina. Nejdříve ho hezkou přihrávkou uvolnil v předbrankovém prostoru Růžička a třinecký útočník našel místo mezi betony Willa. Poté udeřil Svačina v první přesilové hře Ocelářů střelou z levého kruhu.

Ševcovo snížení nestačilo

Hosty dostaly zpět do zápasu i tempa početní výhody. Kvapil v ní nejdříve trefil tyč a Jelínek zamířil do hrudi Hrubce, ale na začátku třetí třetiny přece jen snížil Ševc střelou mezi betony gólmana Ocelářů.

V cestě za vyrovnáním zbrzdila hosty chyba Šmída. Liberecký obránce promáchl puk, který se od zadního mantinelu odrazil před branku, a pohotový Hrňa ho uklidil do sítě. Z úniku ještě mohl snížit Hudáček, jinak měl ale Třinec zbytek zápasu pod kontrolou.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:3 (0:2, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Chmielewski (Cienciala, O. Kovařčík), 28. Gernát (Werek), 32. Svačina (Martin Růžička, Polanský), 36. Svačina (Adamský, Gernát), 48. Hrňa (D. Musil, Marcinko) - 1. M. Kvapil (Šmíd, Doherty), 17. M. Kvapil (L. Hudáček, Lenc), 41. Ševc (P. Jelínek, L. Hudáček). Rozhodčí: Bejček, Hribik - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Diváci: 4834.
Třinec: Hrubec - Matyáš, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts - Svačina, Polanský, Adamský - Hrňa, Werek, Dravecký - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Liberec: Will - Doherty, Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, M. Zachar - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, J. Vlach, Ordoš. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

Související témata: