Hlavní obsah

Plzeň - Real Madrid 0:5Dvacet minut hrůzy! Real se s Plzní nemazlil a zrušil poslední naděje na postup do jarní části LM

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Benzema 0 : 1
23. Casemiro 0 : 2
37. Benzema 0 : 3
40. Bale 0 : 4
67. Kroos 0 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Celá Plzeň byla natěšená na zápas století. Jenže ten fotbalové Viktorii vůbec nevyšel, se slavným Realem Madrid v Lize mistrů prohrála vysoko 0:5. V Doosan Areně vzdorovala jen do první trefy Benzemy, po ní proměnil španělský gigant utkání v exhibici, přidal další čtyři branky. Plzeň nemá už ani teoretickou naději na postup do jarní části LM, o pokračování v EL se ale ještě porvat může.

Sestřih z utkání Plzeň - Real MadridVideo: Více na O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Real ukázal svoji kvalitu, dal nám lekci, ale i tak to byl zážitek, říkají fotbalisté Plzně

Sestřih z utkání Juventus - Manchester United

Sestřih z utkání Manchester City - Šachtar

Vzhledem k těsné prohře před 14 dny na San Bernabéu (1:2) byli fanoušci Plzně natěšeni, tajně snili o bodu. Úvodních dvacet minut naděje však sfoukla následná dvacetiminutovka hrůzy, ve které domácí čtyřikrát inkasovali.

Zkraje zápasu ale byl stadion ve varu, Západočeši totiž málem udeřili. Do stříleného centru Hrošovského strčil nohu Nacho a orazítkoval břevno Courtoisovy brány. Pak ještě domácí předvedli pár solidních akcí a Ramos loktem trefil Havla. Ovšem pak už byli na trávníku pouze hosté.

Ve 21. minutě se blýskl nádhernou akcí Benzema, který na „pětníku" obehrál tři viktoriány a mazácky pod padajícím Hruškou zavěsil - 0:1. A když se o dvě minuty později prosadil po rohovém kopu hlavou Casemiro, bylo definitivně rozhodnuto. Při značně rozdílné herní kvalitě bylo sci-fi, že by mohli domácí zápas zdramatizovat.

Což se pochopitelně nestalo. Ve 37. minutě přiťukl Bale na malé vápno Benzemovi, který se hlavou nemýlil. A ještě do poločasu zvýšil na hrozivých 0:4 Bale. Bílý balet, který doposud na podzim výsledkově tápal, se v Plzni probral k životu. Viktoria to odskákala po přestávce dalším gólem, když po brejku cizelérsky přehodil Hrušku Kroos a uzavřel na konečných 0:5.

Viktoria tak vyrovnala svoji nejvyšší porážku na evropské scéně (0:5 s Bayernem a s AS Řím), ve skupině je s jedním bodem poslední.

Utkání 4. kola skupiny G fotbalové Ligy mistrů:
Viktoria Plzeň - Real Madrid 0:5 (0:4)
Branky: 20. a 37. Benzema, 23. Casemiro, 40. Bale, 67. Kroos. Rozhodčí: Aytekin - Beitinger, Foltyn - Siebert, Stegemann (všichni Něm.). ŽK: Nacho (Real). Diváci: 11.483 (vyprodáno).
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Havel (38. Petržela), Čermák (61. Hořava), Kopic - Chorý (80. Řezníček). Trenér: Vrba.
Real: Courtois - Odriozola, Ramos (59. Sánchez), Nacho, Reguilón - Kroos (83. Isco), Casemiro, Ceballos - Vázquez, Benzema (62. Vinícius), Bale. Trenér: Solari

Reklama

Související témata: