Hlavní obsah

Neskutečná penalta v Lize mistrů. Sudí zbaštil útočníkovi pád, hříšník se pak omlouval

Neskutečné, nevídané. Takovou penaltu svět neviděl. Maďarský rozhodčí Viktor Kassai zbaštil v utkání Manchesteru City se Šachtarem Doněck pád domácího Raheema Sterlinga v pokutovém území. Hráče se totiž nikdo ani nedotkl, upadl zcela sám (ve videu čas 0:35). Sudí ale zadul do píšťalky a šokoval všechny na stadionu i u televizních obrazovek. Sám Sterling se později sudímu za své počínání omluvil.

Sestřih z utkání Manchester City - ŠachtarVideo: Více na O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

K incidentu došlo v prvním půli za stavu 1:0 pro Manchester City. Sterling při pokusu o lob zakopnul, a přestože u něj ani nebyl žádný protihráč, Kassai nařídil pokutový kop. Ten proměnil Gabriel Jesus a vykročil za hattrickem, kterým se podepsal pod výhru 6:0.

"Chtěl jsem přehodit brankáře a nevím, co se stalo. Necítil jsem žádný kontakt, kopnul jsem do země, takže se rozhodčímu omlouvám," řekl Sterling po utkání novinářům.

Foto: Craig Brough, Reuters

Vysmátý Raheem Sterling z Manchesteru City.

Craig Brough

Absurdní verdikt, každý to viděl

Trenér ukrajinského celku Paulo Fonseca se Kassaiovu verdiktu vysmál, ale současně uznal, že na výsledku by správné rozhodnutí stejně moc nezměnilo. "Po takovém výsledku nemá moc smysl mluvit o té penaltě. Ale byla absurdní. Víc říkat nemusím, každý to viděl. Ale kvůli tomu jsme neprohráli," prohlásil portugalský kouč.

Podle trenéra domácích Pepa Guardioly zase incident ukázal, že fotbal prostě potřebuje videorozhodčího. Ten však bude v Lize mistrů zaveden až od příští sezony. "Víme, že to nebyla penalta a Raheem to mohl rozhodčímu říct, protože nechceme takhle vyhrávat. Ani rozhodčí nechtějí dělat chyby, proto potřebují pomoc videa. Fotbal je dnes strašně rychlý a tohle zabere asi deset sekund," uvedl.

Na tiskové konferenci Guardiola také odmítl, že by měl po vymyšlené penaltě nařídit Jesusovi, aby ji úmyslně neproměnil. "To by neudělal žádný trenér. Ale jsem mladý, tak se třeba poučím," prohlásil.

Reklama

Související témata: