Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:5Vondrka řádil, takže Boleslav po padesáti měsících vyhrála na Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Vondrka 0 : 1
25. Košťálek 1 : 1
28. Pabiška 1 : 2
32. Kudrna 2 : 2
34. Ouellet-Blain 3 : 2
45. Bernad 3 : 3
58. Vondrka 3 : 4
60. Vondrka 3 : 5
Záznam online reportáže

Po dlouhých padesáti měsících a sedmi nezdarech se hokejisté Mladé Boleslavi dočkali triumfu na ledě Sparty, když v 18. extraligovém kole zvítězili v O2 areně 5:3. Hrdinou utkání se stal kapitán Středočechů Michal Vondrka, který zaznamenal hattrick. Pražané tak přišli v tabulce o první místo, na které poskočil Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

V sestavě Sparty se poprvé v sezoně objevil obránce Tomáš Voráček, který se k Pražanům vrátil během reprezentační pauzy z měsíčního hostování právě v Mladé Boleslavi, takže zažíval hodně speciální zápas.

Jeho první třetina však mnoho hokejové krásy nenabídla. Středočeši byli přeci jen o něco aktivnější a blízko úvodní trefě byl v páté minutě Pacovský. Zpoza brankové čáry nahodil puk do nohou gólmana Machovského, který si hodně oddechl, že si kotouč nesrazil do branky. V závěru první třetiny už však Boleslav vedla, když z první přesilovky uspěl s dělovkou z pravého úhlu kapitán Vondrka.

Po první změně stran se tempo zvedlo a Sparta záhy srovnala. Byť za velké pomoci hostujícího slovinského gólmana Krošelje. Ten chtěl nahození Košťálka od modré vyřešit zákrokem vyrážečkou, jenže puk trestuhodně minul.

Středočeši odpověděli zvýšenou aktivitou. Klepiše sice ještě při přečíslení dvou na jednoho vychytal Machovský, pohotový Pabiška o chvíli později střelou z mezikruží vrátil Boleslavi náskok.

Sparta ale za necelé čtyři minuty opět srovnala. Smejkal sice ještě netrefil odkrytou bránu, když ležel Krošelj bezmocně na ledě, vzápětí se ale k dorážce Říčkovy střely dostal Kudrna a bylo to 2:2. Ne nadlouho, protože od 34. minuty už Sparta poprvé vedla. A opět po kiksu Krošelje, jenž nikterak nebezpečnou střelu Blaina od mantinelu, kterou dobře viděl, propustil mezi svými betony.

Po pěti minutách třetího dějství už ale bylo po zásahu Bernada opět vyrovnáno. Marně se Machovský rozčiloval, že byl podle jeho dojmu v brankovišti nedovoleně atakován Skalickým.

Ve 47. minutě nahradil Krošelje v hostující brance Dominik Groh, který se tak ve dvaceti letech dočkal extraligového debutu. Ihned po příchodu na led pomohl ubránit přesilovku Sparty a pak sledoval, jak Vondrka svým druhým gólem poslal Boleslav v 58. minutě do vedení. Sparta pak dvě minuty před koncem základní hrací doby zkusila hru bez brankáře, místo vyrovnání ale Vondrka trefou do prázdné branky zkompletoval hattrick a uzavřel na 5:3 pro hosty.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:5 (0:1, 3:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 25. Košťálek (Blain, Forman), 32. A. Kudrna (Říčka, P. Vrána), 34. Blain (Tomáš Dvořák) - 18. Vondrka (Skalický), 28. L. Pabiška (Dlapa), 45. Bernad (Klepiš, Skalický), 58. Vondrka (Skalický), 60. Vondrka (Klepiš). Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 7910.
Sparta: Machovský - Blain, Tomáš Dvořák, Koštálek, Gregorc, T. Voráček, Delisle - Říčka, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Forman - A. Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Pšenička, Smejkal, M. Beran - Rousek. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Mladá Boleslav: Krošelj (47. Groh) - Kotvan, Bernad, Pláněk, Jan Hanzlík, Kurka, Němeček, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - M. Látal, P. Musil, Pacovský - D. Šťastný, T. Knotek, M. Procházka - P. Kousal, Najman, L. Pabiška. Trenéři: M. Hořava st., Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: