Hlavní obsah

Liberec - Zlín 5:3Báječný liberecký obrat korunoval vítězným gólem kapitán týmu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hudáček 1 : 0
23. Kubiš 1 : 1
30. Řezníček 1 : 2
33. Popelka 1 : 3
42. Hudáček 2 : 3
43. Ševc 3 : 3
45. Jelínek 4 : 3
59. Redenbach 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 18. kole extraligy Zlín 5:3 a bodovali doma poosmé za sebou. Bílí Tygři sice po druhé třetině prohrávali 1:3, ale po čtyřech gólech v závěrečném dějství vyhráli na vlastním ledě sedmý z posledních osmi duelů. Berani potřetí za sebou nebodovali.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor vítězného gólu Petr Jelínek z Liberce.

Článek

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně a hned po 61 sekundách šel do vedení. Lenc krásně našel z druhé vlny najíždějícího Hudáčka a ten precizním bekhendovým blafákem otevřel skóre. Na druhé straně zahrozil Václavek, Will si ale připsal první ostrý zákrok.

První výhodu přesilovky měl Zlín, nesehrál ji ale vůbec dobře. V početní převaze si následně zahráli také Bílí Tygři a Valský ani nadvakrát nenašel mezírku mezi betony Jakuba Sedláčka. V samém závěru první třetiny pak ještě zlínského brankáře po Lencově střele zachránila branková konstrukce.

Vedení mohli Severočeši navýšit v přesilové hře v úvodu druhé části. Do protiútoku se ale dostali Berani a po Okálově přihrávce vyrovnal střelou nad Willovo rameno Kubiš. Zlínské hráče vyrovnávací branka nabudila a najednou jich byl plný led.

V polovině utkání pak šli hosté zaslouženě do vedení po přesné trefě Řezníčka. A to stále nebylo ze strany Zlína vše. Za další tři minuty se střelou bez přípravy prosadil Popelka a hosté rázem vedli o dvě branky. Liberecký kouč Pešán si vzal oddechový čas a místo Willa poslal do branky Schwarze. Berani však i nadále diktovali tempo a čtvrtou branku hostů mohl přidat Nosek. Schwarzovi pomohla pravá tyč.

Do závěrečného dějství ale Bílí Tygři vlétli. Ve 42. minutě vybídl Kvapil Hudáčka a ten druhým gólem v utkání dostal domácí na dostřel. V aréně ještě neutichla radost z kontaktní branky a Liberečtí se během minuty radovali znovu. Odražený kotouč napálil přesně pod horní tyč Sedláčkovy branky Ševc.

A pro Berany bylo ještě hůř. Snovou pětiminutovku domácích zakončil po Ordošově přihrávce z ideální pozice zakončující kapitán týmu Jelínek. Domácí mohli přidat další branku, Lence ale vychytal Jakub Sedláček. Hosté mohli odpovědět v přesilovce, rovněž Schwarz ale svůj tým podržel. Dvě minuty před koncem třetí třetiny to hosté zkusili se šesti hráči v poli. Střelou do opuštěné branky ale upravil na konečných 5:3 Redenbach.

18. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 5:3 (1:0, 0:3, 4:0)
Branky a nahrávky: 2. L. Hudáček (Lenc, M. Kvapil), 42. L. Hudáček (M. Kvapil), 43. Ševc (Ordoš, L. Krenželok), 45. P. Jelínek (Ordoš), 59. Redenbach (P. Jelínek) - 23. Kubiš (Okál), 30. Řezníček (Popelka), 33. Popelka (Václavek). Rozhodčí: Jeřábek, Kika - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 3:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4086.
Liberec: Will (33. Schwarz) - Doherty, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc - Valský, Redenbach, Ordoš - Lenc, L. Hudáček, M. Kvapil - Teplý, P. Jelínek, L. Krenželok - Jeník, J. Vlach, M. Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.
Zlín: J. Sedláček - Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Řezníček, Žižka, Gazda - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Okál, Honejsek, Šlahař - E. Kulda, Popelka, Poletín - Š. Kratochvil, Hrníčko, Václavek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: