Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 7:2Litvínov deklasoval Karlovy Vary a je šestý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Gerhát 1 : 0
6. Válek 2 : 0
17. Kovačevič 2 : 1
19. Trávníček 3 : 1
31. Flek 3 : 2
36. Petružálek 4 : 2
39. Hübl 5 : 2
45. Mikúš 6 : 2
55. Jurčík 7 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v 18. kole extraligy Karlovy Vary 7:2 a posunuli se na šesté místo tabulky. Domácí se při nejvyšší výhře v sezoně čtyřikrát prosadili v přesilových hrách, gól a dvě asistence si připsal útočník Juraj Mikúš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Petružálek z Litvínova dává gól brankáři Karlových Varů Filipu Novotnému.

Článek

Domácí začali po reprezentační přestávce ve velké stylu. Hned od začátku dostali soupeře pod tlak a prosadili se i střelecky. Nejprve otevřel skóre dorážkou vlastní střely Gerhát, následně se pod horní tyč trefil Válek. A s Energií mohlo být i hůře, brankář Novotný však zlikvidoval řadu dalších šancí.

Západočeši si v útočném pásmu zahráli až v přesilových hrách, vteřinu po skončení druhé výhody i snížili. Januse překonal slovinský obránce Kovačevič a připsal si tak první extraligovou trefu. Litvínov, který vyhrál první třetinu střelecky 19:6, získal zásluhou kapitána Trávníčka dvoubrankové vedení v 19. minutě zpět.

Ve druhé dvacetiminutovce byli hosté výrazně nebezpečnější, i když v četnosti střelby za soupeřem i nadále zaostávali. V oslabení po nečekaném odrazu puku od mantinelu mohl snížit Gorčík, následně trefil domácí Petružálek tyč. Krátce po polovině utkání snížil v přesilovce Flek, více zdramatizovat zápase se však Karlovým Varům nepodařilo.

Ve 35. minutě měl přitom vyrovnání na hokejce osamocený Kohout, Janus ale jeho šanci zlikvidoval, hostující útočník byl vzápětí vyloučen za atak na litvínovského gólmana a Verva v přesilovce udeřila počtvrté. Na Petružálkovu branku navíc navázal v další početní výhodě Hübl a přiblížil domácí tříbodové výhře.

Nedisciplinovanost stála i na šestou a sedmou brankou domácích, když se nejprve při Balánově vyloučení prosadil Mikúš. Již druhou asistenci si při jeho gólu připsal švédský obránce Porseland, který hrál za Litvínov poprvé. Sedmý gól vstřelil Jurčík při Plutnarově trestu. Severočeši tak ukončili sérii dvou domácích porážek, Západočeši zakončili sérii čtyř venkovních utkání v řadě prohrou.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Gerhát (Trávníček), 6. Válek (J. Petružálek, J. Mikúš), 19. Trávníček, 36. J. Petružálek (Ščotka, M. Hanzl), 39. V. Hübl (J. Mikúš, Porseland), 45. J. Mikúš (Jurčík, Porseland), 55. Jurčík (V. Hübl, F. Lukeš) - 17. Kovačevič (Roman Vlach, T. Mikúš), 31. Flek (Plutnar, Šenkeřík). Rozhodčí: Hejduk, Roman Svoboda - J. Ondráček, Pešek. Vyloučení: 7:8, navíc Jurčík (Litvínov) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 4846.
Litvínov: Janus (17. - 18. Hanuljak) - Porseland, Ščotka, Hunkes, Baránek, Romančík, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Válek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - Jurčík, Gerhát, Trávníček - Řehoř, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Kovačevič, Podlipnik, Sičák, M. Rohan, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Roman Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články