Hlavní obsah

Další šílená nehoda automobilové závodnice. Ve formuli 3 nezvládla monopost mladá Němka

Macao
Aktualizováno

Karambol, z kterého běhá mráz po zádech. V takové chvíli jdou myšlenky na umístění stranou. Světové finále formule 3 v Macau zastínila děsivá nehoda sedmnáctileté německé pilotky Sophie Flörschové. Se svým monopostem vyletěla po kolizi s jiným vozem v rychlosti kolem 250 kilometrů za hodinu z trati. Přeletěla přes bariéru z pneumatik a skrz pletivo nad hlavami traťových komisařů i dalších přihlížejících.

Nehoda německé závodnice Sophie Flörschové ve fomuli 3.

 
Článek

Federace FIA po několika minutách všeobecného zděšení zahnala nejhorší obavy a oznámila, že jezdkyně byla po nehodě při vědomí a komunikovala. Po převozu do nemocnice lékaři zjistili blíže nespecifikovanou frakturu páteře, která by ale podle vyjádření otce zraněné závodnice pro německá média neměla nijak ovlivnit hybnost.

Samotná jezdkyně už dokonce z nemocnice vzkázala, že je v pořádku, v pondělí se ale podrobí operaci. "Chci dát všem na vědomí, že jsem OK," uvedla na sociálních sítích.

Mladá sympatická závodnice se přitom na závody do Macaa těšila a dávala to najevo i na sociálních sítích. V tu chvíli nikdo netušil, že vše skončí drsnou nehodou.

Zraněni byli ještě další čtyři lidé. Japonský pilot Šo Cuboi, s kterým měla Flörschová kolizi, byl převezen do nemocnice s bolestmi zad. V péči lékařů se ocitli i dva fotografové, jeden utrpěl poranění jater, druhý otřes mozku a zranění v obličeji. Jeden z traťových komisařů byl hospitalizován se zlomenou čelistí.

Závod byl po nehodě přerušen, po hodině ale pokračoval a vyhrál jej Brit Daniel Ticktum, který obhájil loňské prvenství.

Flörschová v letošní sezoně ve formuli 3 debutovala, předtím jezdila ve formuli 4 a jako první žena v ní vybojovala i dvě pódiová umístění.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články