Hlavní obsah

Jablonec - Rennes 0:1Nedáš, dostaneš! Jablonec spálil tutovky, pak inkasoval a na premiérovou výhru nedosáhl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Grenier 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Předsevzetí rozloučit se s fanoušky v utkání základní skupiny K Evropské ligy premiérovou výhrou fotbalisté Jablonce nenaplnili. Už bez šance na postup v posledním domácím zápase podlehli francouzskému Rennes, v jehož brance úřadoval Tomáš Koubek, 0:1. Konfrontace se zástupcem ligy úřadujících mistrů světa tak Severočechům výsledkově nevyšla a ve skupině skončí na posledním místě, zato Rennes splnilo svůj cíl v podobě tříbodového zisku a v posledním kole se porve o postup. Pokud doma 13. prosince nad Astanou zvítězí, přidá se k již jistému účastníkovi jarních vyřazovacích bojů Dynamu Kyjev. Ve stejný den zakončí Jablonec na Ukrajině své účinkování v soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Rennes Tomáš Koubek v Jablonci udržel čisté konto.

Článek
Fotogalerie

Jablonec už před utkáním přišel o naději na postup, jelikož druhý zápas skupiny v Astaně vyhrálo Dynamo Kyjev a zajistilo si postup. Český celek tak už mohl hrát jen o třetí místo, jenže slabou produktivitou se připravil i o něj.

V mrazivém počasí trvalo hráčům několik minut, než se zahřáli do provozní teploty. Rychleji se to povedlo domácím, kteří po 25 minutách začali hodně zlobit francouzskou obranu. Nejprve byl zablokován Hovorka, následně po Kubistově centru nevyužil slibnou pozici Doležal a hlavou dobře netrefil míč.

O chvíli později měl Doležal další tutovku, když se po jeho souboji s dvěma obránci odrazil míč ke Kubistovi na malé vápno. Ten se střelou ale váhal, a tak se do míče opřel sám Doležal, trefil však jen břevno. Vzápětí přišel roh, po němž hlavičkoval Lischka, ale brankář Koubek dobrým zákrokem uhájil branku francouzského celku.

Rennes potřebovalo k udržení postupových nadějí vyhrát, a tak po změně stran přidalo. A v 55. minutě bylo odměněno. Po centru zleva se k míči dostal Sarr, přistrčil ho Grenierovi a ten z hranice vápna trefil ideálně šibenici. Brankář Hrubý byl proti jeho umístěné střele bez šancí.

Jablonec se snažil s výsledkem něco udělat, vytvořil si tlak, ale proti dobře fungující soupeřově obraně se dostával spíše jen k náznakům. Po Holešově tečované střele musel zasáhnout Koubek stejně jako předtím po Kubistově hlavičce.

Aktivní Kubista prověřil Koubka i pět minut před koncem, reprezentační gólman ale jeho pokus pod břevno vyrazil. V poslední minutě ještě udržel pro Jablonec naději brankář Hrubý, kterého v jasné šanci neprostřelil Hunou. V nastavení toho mohl využít Chramosta, ale z úhlu Koubka neprostřelil a Rennes tak těsné vítězství uhájilo.

5. kolo skupiny K fotbalové Evropské ligy:
FK Jablonec - Rennes 0:1 (0:0)
Branka: 55. Grenier. Rozhodčí: Martins - Campos, Santos - Miguel, Capela (všichni Portug.). ŽK: Sobol, Považanec - André, Niang, Johansson.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman (82. Chramosta) - Trávník, Kubista, Považanec, Sobol (63. Kratochvíl) - Doležal. Trenér: Rada.
Rennes: Koubek - Zeffane, Mexer, Da Silva - Traoré, André, Johansson, Bourigeaud (63. Niang), Lea Siliki - Grenier (77. Ben Arfa) - Sarr (89. Hanou). Trenér: Lamouchi.

Reklama

Související témata: