Hlavní obsah

Wilder zůstává mistrem světa v boxu, zápas s Furym skončil remízou

Zápas mezi americkým boxerem Deontayem Wilderem a Britem Tysonem Furym skončil bez vítěze. Trojice rozhodčích po vyrovnaném průběhu utkání, které se odehrálo v noci z pátku na sobotu v Los Angeles, přidělila oběma boxerům stejně bodů. Wilder tak zůstává mistrem světa v těžké váze organizace WBC.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Wilder proti Furymu uhájil mistrovský pás WBC.

Článek
Fotogalerie

Američan byl v utkání dvou dosud neporažených boxerů u sázkových kanceláří jasným favoritem. Hlavně proto, že jeho soupeř se vrátil do ringu po dlouhé přestávce a jeho forma byla velkou neznámou.

Fury si však vedl skvěle, s neuvěřitelnou energií se zvedl i po dvou úderech, které ho poslaly na zem v devátém a dvanáctém kole, a podle mnoha komentátorů měl mít v konečném účtování na kontě víc bodů.

Wilder dosud vyhrál všech 40 utkání z toho 39 před limitem, ale tentokrát měl problémy. Fury, který od vítězství nad Vladimirem Kličkem před třemi lety neboxoval, se vrátil do ringu ve velkém stylu. Odolal všem tvrdým útokům a předvedl lepší techniku než soupeř. Přežil i kritické deváté kolo, na něž si Wilder zřejmě naplánoval rozhodující útok. Američan v závěru vypadal unaveně a svou snahu rozhodnout zápas před závěrečným gongem očividně vzdal.

Experti, diváci a dokonce ani rozhodčí se neshodli na tom, kdo byl v jednom z nejnapínavějších duelů posledních let lepší. Jeden sudí přiřkl těsné vítězství na body Wilderovi, druhý stejně těsně upřednostnil Furyho a třetí dal oběma stejně bodů. Zrodila se tak v boxu poměrně neobvyklá remíza.

Wilder díky ní uhájil pás organizace WBC a v dubnu příštího roku by se měl ve Wembley utkat s dalším Britem Anthonym Joshuou, který drží pásy šampiona organizací WBA, WBO, IBF o to, kdo je nejlepším boxerem současnosti. Po dnešní remíze však není vyloučeno, že ještě předtím dojde na odvetu.

Wilderovi by zápas měl vynést podle odhadů prodeje televizních práv 14 milionů dolarů, to je 320 milionů korun. Fury vydělal přibližně deset milionů dolarů.

Jak měl dopadnout zápas o mistrovský titul organizace WBC?
Měl vyhrát Deontay Wilder
28,2 %
Měl vyhrát Tyson Fury
57,1 %
Souhlasím s remízou
14,7 %
Celkem hlasovalo 510 čtenářů.

Reklama

Související témata: