Hlavní obsah

Dukla - Příbram 1:2Sprcha pro Duklu! Příbram po obratu dobyla Julisku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Djuranovič 1 : 0
69. Rezek (penalta) 1 : 1
77. Fantiš 1 : 2
Záznam online reportáže

Na téměř prázdné Julisce prohrávali gólem Djuranoviče a vypadalo to, že spadnou na sestupové příčky. Nakonec však fotbalisté Příbrami v páteční předehrávce první ligy předvedli obrat, po výhře 2:1 poskočili na desáté místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Příbrami se radují na Julisce z gólu.

Článek
Fotogalerie

Vítěznou trefu obstaral v 77. minutě útočník Fantiš, který navázal na vyrovnávací gól Rezka z pokutového kopu. Středočeši vyhráli po osmi zápasech, naopak Dukla, za kterou po třízápasovém trestu nastoupil slovenský stoper Ďurica, prohrála po čtyřech utkáních a zůstává patnáctá.

O první vzrušení se postarala po půlhodině Příbram. Keita hlavou prodloužil centr, Fantiš se vzápětí pokusil o lob. Cestě míče do sítě zabránil na brankové čáře obránce Podaný.

Pražané se ke slovu dostali v 41. minutě. Djuranović obehrál Antwiho, namířil si to do příbramské šestnáctky a vystřelil na první tyč. Kočí se překvapit nenechal, ránu vyrazil na roh. Těsně před přestávkou mohli jít do vedení hosté, když se hbitý Mingazov zbavil dvou hráčů, z úhlu ale napálil vybíhajícího brankáře Radu.

Po změně stran zničehonic udeřili domácí. V 56. minutě nechtěně Antwi při obranném zákroku přihrál do úniku Djuranovičovi, jeho první střelu zastavila tyč, černohorský útočník se však z dorážky už nemýlil.

Jenže v 68. minutě hlavní rozhodčí posoudil skluz Ostojice jako nedovolený a Rezek z pokutového kopu vyrovnal. Poté Antwi napravil svoje předchozí zaváhání, náramným centrem našel Fantiše, který rozhodl o triumfu Příbrami.

Dukla Praha - 1. FK Příbram 1:2 (0:0)
Branky: 56. Djuranovič - 69. Rezek z pen., 77. Fantiš. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Poživil. ŽK: Breda, Souček, Miloševič, Raspopovič, Djuranovič - Kodr, Keita, Květ.
Dukla: Rada - Ostojič, Raspopovič, Ďurica, Souček - Miloševič - Podaný (79. Brandner), Breda (73. Bezdička), Bezpalec, Bilovský - Djuranovič (88. Krunert). Trenér: Skuhravý.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Soldát, Keita - Mingazov (81. Nitrianský), Rezek, Voltr (63. Květ) - Fantiš (90.+4 Skácel). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: