Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 0:2Plzeň po raketovém nástupu vyhrála ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kovařík 0 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Plzně v 18. kole první ligy zvítězili 2:0 na hřišti Zlína. Snížila tak ztrátu na vedoucí Slavii na jediný bod, Pražané ale mají sobotní zápas s Mladou Boleslaví k dobru. Plzeň těžila z vydařeného vstupu do zápasu, když už po osmi minutách vedla po gólech Tomáše Chorého a Jana Kovaříka a pak si výhru hlídala.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Plzeňský Tomáš Chorý (vlevo) v souboji s Lukášem Bartošákem ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Zlín začal defenzivně a Plzeň ho rychle potrestala. Z levé strany poslal míč před branku Kovařík, domácí obrana nechala volného Chorého, který otevřel skóre.

A brzy přišla i pojistka. Po kombinaci Chorého a Čermáka přetáhl Havel míč na druhou stranu vápna, kde zůstal nepokrytý Kovařík a tvrdou střelou svou slabší pravačkou pod břevno překonal brankáře Dostála podruhé.

Zlínu úvodní minuty zápasu vůbec nevycházely a k hlavičce se dostal plzeňský Procházka, Dostál ale tentokrát míč schoval do rukavic. Ve 22. minutě to už mohlo být dokonce o tři branky. Po zaváhání Bača se Plzeň dostala do další nebezpečné šance, jenže Petržela v gólové pozici zlínskou branku přestřelil. Na druhé straně se domácím povedlo alespoň ohrozit Hrušku, když se po standardní situaci dostal k zakončení hlavou Gajič. Brankář Plzně ale pohodlně sebral míč.

Více práce měl Hruška o pár minut později. Bartošákova střela k němu ještě neprošla, ale míč se odrazil k Holíkovi, který z levé strany donutil plzeňského gólmana k zákroku.

Do druhé poloviny Zlín hru více otevřel, vysunul Hronka na hrot k Vyhnalovi a dostal se více do tlaku. Bartošák dobrým centrem z levé strany našel Hronka, který se ale gólové šance zalekl a míč vůbec netrefil. Plzeň také měla svou šanci, Kovaříkův přímý kop však dobře vyrazil Dostál.

Aktivně hrající Bartošák poté pořádně vystrašil plzeňského Hrušku, když natáhl ke střele a brankář Viktorie se musel předvést. Zlín nadále útočil, jenže obrana Plzně zůstala pevná až do závěrečného hvizdu.

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:2 (0:2)
Branky: 3. Chorý, 8. Kovařík. Rozhodčí: Lerch - Kříž, Myška. ŽK: Matejov, Jiráček - Petržela. Diváci: 3472.
Zlín: Dostál - Bačo (85. Železník), Buchta, Gajič - Matejov, Podio, Jiráček, Bartošák - Hronek, Libor Holík (79. Jakubov) - Vyhnal. Trenér: Bílek.
Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Hubník, Kovařík - Petržela (77. Ekpai), Hrošovský, Čermák (81. Hořava), Procházka, Kopic - Chorý (89. Řezníček). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: