Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 4:3Karlovy Vary pokazily Lubinovi premiéru na střídačce Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vlach 1 : 0
13. Flek 2 : 0
14. Treille 2 : 1
38. Hrabal 2 : 2
49. Beránek 3 : 2
51. Flek 4 : 2
59. Dušek 4 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili v 25. kole extraligy Pardubice 4:3 a zkazili tak Ladislavu Lubinovi premiéru na střídačce Dynama. O devátou prohru Východočechů v řadě se dvěma góly zasloužil útočník Energie Jakub Flek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Roman Vlach z Karlových Varů (vlevo) se raduje z prvního gólu.

Článek

Hosté začali aktivně a už v první minutě mohl otevřít skóre Rolinek, brankář Novotný byl ale pozorný. Jeho protějšek Hamerlík tolik štěstí neměl, hned z první střely inkasoval. Po 66 vteřinách hry jej prostřelil Vlach.

Východočeši měli i nadále optickou převahu a tlačili se do útoku, po Novotného zaváhání v rozehrávce mohl vyrovnat Kusý, karlovarský gólman však stihl svou chybu napravit. I díky tomu mohl Flek po Kovačevičově ideální přihrávce zvýšit na 2:0 pro Energii.

Pardubicím se však podařilo na gól nejproduktivnějšího hráče domácích rychle odpovědět, o 51 vteřin později snížil po rychlém protiútoku Treille.

Na začátku druhé části mohl vyrovnat Rolinek, následně ale úroveň hry výrazně klesla. Diváci v Realistic areně sledovali hlavně nepřesnosti na obou stranách a jen občas záblesk vydařené hokejové akce.

Západočeši se mohli prosadit v přečíslení, které ale zakončili špatně. Za hosty zahrozil Vondráček, v pokračující akci se již prosadil Hrabal a svým prvním gólem v sezoně vyrovnal.

Ve 49. minutě vrátil domácím vedení úspěšně zakončeným samostatným nájezdem Beránek. Pardubice sice dokázaly rychle odpovědět v přesilové hře, rozhodčí však Rolinkovu trefu neuznali pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Místo vyrovnání tak přišla čtvrtá branka domácích, v pokračujícím oslabení se prosadil Flek.

Hosté sice ještě zásluhou Duška, jenž dnes hrál 500. zápas v extralize, v 59. minutě snížili, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Karlovy Vary tak i podruhé v sezoně Pardubice porazily.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. R. Vlach (T. Mikúš), 13. Flek (Kovačevič, Gríger), 49. O. Beránek, 51. Flek - 14. Treille (P. Sýkora, Bubela), 38. Hrabal, 59. Dušek (Cardwell). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - D. Hynek, Gerát. Vyloučení: 2:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3634.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Kovačevič, Kozák, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Kohout, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.
Pardubice: Hamerlík - Holland, J. Mikuš, Cardwell, Wishart, Hrabal, Děrvuk, Miromanov - P. Sýkora, Bubela, Treille - Skokan, Marosz, Rolinek - Vondráček, Dušek, M. Procházka - Kusý, Poulíček, Machala. Trenéři: Lubina a Čáslava.

Reklama