Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 4:0Liberec doma válí, díky dvěma gólům Hudáčka srazil i Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hudáček 1 : 0
12. Lenc 2 : 0
46. Jelínek 3 : 0
55. Hudáček 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 25. kole extraligy Vítkovice 4:0. Bílí Tygři uspěli ve vzájemných zápasech po čtyřech prohrách poprvé od loňského října. Zároveň tak potvrdili, že se jim před domácím publikem daří - zaznamenali již sedmou domácí výhru za sebou. Ostravané naproti tomu počtvrté v řadě prohráli. Dvě branky si připsal v dresu vítězů útočník Libor Hudáček, brankář Roman Will vychytal třetí čisté konto v sezoně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z druhého gólu.

Článek

Liberec nastoupil do utkání velmi aktivně a Dolejš, který tentokrát nahradil tradiční jedničku Vítkovic Bartošáka, měl hned od začátku plné ruce práce. S šancemi Šmída, Lence i Valského si ale dokázal poradit. V osmé minutě již však byli Bílí Tygři za svou aktivitu odměněni vedoucí trefou. Po Redenbachově přistrčení se zblízka prosadil Hudáček.

První přesilovku utkání si zahráli domácí a po pěkné kombinaci s Kvapilem a Filippim zvyšoval na rozdíl dvou branek Lenc. Hosté se osmělili až v závěru první třetiny, jenže z dobré pozice zakončující Květoň na pozorného Willa nevyzrál.

Druhá část začala náporem Vítkovic, Schleiss ani Dej však Will překonat nedokázali. Na druhé straně zahrozili domácí z přečíslení, Valského ale výborně vychytal Dolejš. Ridera se mohla dostat na dostřel v přesilové hře, jenže Mrázkovu ostrou ránu a dorážku Tybora kryl Will. Třetí branku Severočechů mohl z mezikruží přidat agilní Valský, Dolejš byl ale proti.

Ve třetím dějství mohl nejprve snížit Kucsera, mířil však těsně vedle. Vzápětí měl gólovou příležitost Schleiss, Will svůj tým podržel. Udeřilo tak na druhé straně - Valský křížnou přihrávkou našel volného Jelínka a ten střelou mezi Dolejšovy betony zvýšil už na 3:0.

Stejný hráč pak měl v početní výhodě na hokejce čtvrtý gól, Dolejš se ale blýsknul parádním zákrokem. Šest minut před koncem už však nestačil na šikovnou teč Hudáčka, který tak definitivně rozhodl o libereckém úspěchu.

25. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. L. Hudáček (Redenbach, Birner), 12. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 46. P. Jelínek (Valský, Ševc), 55. L. Hudáček (Hanousek, Birner). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Komárek, Pešek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 4671.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Ševc, Doherty - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.
Vítkovice: Dolejš - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, Baranka, J. Mrázek - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Szturc, Baláž, Toman. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice