Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 2:1Hanáci protáhli vítěznou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Ondrušek 1 : 0
33. Ondrušek 2 : 0
43. Okál 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 25. kole extraligy Zlín 2:1. Hanáci uspěli pošesté za sebou a podeváté z posledních 10 zápasů, oba jejich góly dal obránce Jiří Ondrušek. Za hosty snižoval až ve třetí třetině Zdeněk Okál, Zlínští přišli o sérii tří vítězství.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Aleš Jergl a Miroslav Holec z Olomouce se radují z gólu.

Článek

Aktivní domácí na svého soupeře vlétli a už ve čtvrté minutě Irgl těsně minul horní růžek zlínské branky. Zhruba od poloviny první části byl ale aktivnějším týmem Zlín. Berani si vypracovali největší šanci ve svém oslabení, kdy se dostal do samostatného úniku Okál. Místo mezi Lukášovými betony však nenašel.

Naopak v přesilové hře předvedl svoji šikovnost zlínský útočník Herman, který v Olomouci strávil předchozích sedm sezon. Krásnou kličkou kolem Lukáše se dostal před prázdnou branku, jenže kotouč ho na poslední chvíli neposlechl a zamířil vedle.

Úvodní branku bojovného utkání vstřelil ve 27. minutě hry olomoucký obránce Ondrušek. Dlouholetý hráč domácích se dostal k puku při protiútoku, využil své rychlosti a dobrou kličkou nedal šanci Sedláčkovi zasáhnout. Stejný hráč přidal druhý zásah o pět minut později, když při závaru před brankou dotlačil puk do sítě.

To se vůbec nelíbilo hráčům Zlína. Ihned po vstřelené brance se tak před Sedláčkem strhla hromadná šarvátka, po které rozhodčí vyloučili po dvou hráčích na obou stranách.

Skvělou přesilovou hru sehráli hosté hned v prvních dvou minutách třetí třetiny. Dvě velké šance v podání Honejska a Hermana ještě zůstaly nevyužity, ale poté napřáhl od modré čáry Okál a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté byli v dalším průběhu hry aktivnější a snažili se o vyrovnání.

Domácí však bránili na hraně obětavosti a skvěle chytal také brankář Lukáš, který Olomouc podržel v několika velmi nadějných šancích zlínských hráčů. Další branka ale již nepadla a domácí se mohli radovat z šestého vítězství v řadě.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Berani Zlín 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 27. Ondrušek (Holec, J. Galvas), 33. Ondrušek (Jergl, Ostřížek) - 43. Okál (Herman). Rozhodčí: Úlehla, Pražák - J. Frodl, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 5029.
Olomouc: Lukáš - J. Galvas, Ondrušek, Staněk, Švrček, Jaroměřský, Dujsík - Irgl, Strapáč, Burian - Handl, J. Knotek, Ostřížek - Jergl, Nahodil, Holec - Skladaný, Mráz, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.
Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Gazda, Valenta, Řezníček, Žižka, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Honejsek, Herman - E. Kulda, Fryšara, Lakatoš - Šlahař, P. Sedláček, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata: