Hlavní obsah

Slovenská biatlonistka nezvládla tlak a chybovala. Fanoušci jí za to spílají

Hochfilzen/Bratislava

Slovenské kvarteto Paulína Fialková, Anastazia Kuzminová, Terézia Poliaková a Ivona Fialková skončilo o víkendu v závodě Světového poháru v rakouském Hochfilzenu na 14. místě. Fanoušci se na internetu nevybíravě pustili především do Poliakové, která štafetu přebírala na prvním místě.

Foto: SME/Gabriel Kuchta, Profimedia.cz

Slovenská biatlonistka Terézia Poliaková.

Článek

Když Kuzminová vyslala na trať Poliakovou, měly Slovenky na prvním místě náskok 20,5 sekundy před francouzskou štafetou. Devětadvacetiletá biatlonistka však psychický tlak nezvládla a klesla na 13. místo. Poslední běžkyně se propadla ještě o jednu příčku a Slovensko tak obsadilo konečné 14. místo.

„Moc se omlouvám děvčatům, celému týmu a všem fanouškům," napsala Poliaková po závodě na sociální síti. Část fanoušků však omluvu nevzala a nešťastné závodnici pořádně naložila.

Poliaková reagovala vzkazem, že ji lidská krutost bolí. „Co mi píšete ty ošklivé zprávy, myslím, že ani jeden z vás nezažil smutek, lítost a hanbu po výkonu, na který se připravuje celý rok a který vůbec nezvládne."

Po tomto vzkazu se karta obrátila a druhá část fanoušků zahrnula závodnici povzbuzujícími vzkazy. „Vůbec si z toho výkonu a už vůbec z názoru ,odborníků‘ nic nedělej. Celý život máš před sebou," napsal jeden z diskutujících.

Foto: SME/Gabriel Kuchta, Profimedia.cz

Slovenská biatlonová hvězda Paulína Fialková na trati závodu SP.

Profimedia.cz - SME/Gabriel Kuchta

„Dělá se mi špatně z lidí, co dovedou jen kritizovat a v životě nic nedokázali. My běžní lidé si nedokážeme ani představit, co obnáší život vrcholového sportovce, kolik dřiny, potu a odříkání," přidal se další fanoušek. „Terko, vydržte. Pokračujte v tom, co děláte, a výsledky se dostaví. Děvčata vás potřebují i my vás potřebujeme," napsal jiný diskutující.

Reklama

Související témata: