Hlavní obsah

Hvězdný tenista Nadal ukázal srdce, poslal miliony potřebným

Praha

Sám aktivně pomáhal při odstraňování škod způsobených ničivými záplavami, navíc také poslal milion eur, což je více než 25 milionů korun. Ten získal zorganizováním charitativního golfového turnaje. Tímto postojem se Rafael Nadal stal ještě větším hrdinou na svém domovském ostrově Mallorca. Dvaatřicetiletý tenista nezůstal lhostejný po tragédii, při níž zahynulo třináct lidí.

Rafael Nadal se zapojil do úklidových prací

 
Článek

„Pro nás všechny jde o pomoc od speciální osoby, která každodenně projevuje svou lásku k naší zemi a sousedům. Vždy ukazuje, odkud je a prokazuje to ve všech ohledech, protože je jedním z nás," potvrzuje Nadalovu velkorysost starosta Sant Llorenç Mateu Puigròs.

V říjnu Španěl na chvíli zapomněl na tenis, vzal lopatu, holínky a šel pomáhat s odklizením bahna na Mallorce, krátce po ničivých záplavách.

„Víme o jeho obrovské náklonnosti a lidskosti, která je stejně velká jako jeho talent a výsledky. To vše můžeme vidět na tenisových kurtech i mimo ně," cituje starostu server mirror.co.uk.

Sedmnáctinásobný vítěz Grand Slamů, který byl vychován na ostrově Baleár a stále má domov v Porto Cristo, žije jen jedenáct kilometrů od oblasti katastrofy.

„Jsme hrdí na to, že máme na našem ostrově takto skvělého tenistu a člověka. Dar je gesto, které překračuje jakákoliv očekávání," dodal Puigròs.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články