Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 5:3Litvínov vyhrál přestřelku, Berani prohráli počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Fořt 0 : 1
15. Lukeš (trestné střílení) 1 : 1
17. Hübl 2 : 1
20. Lakatoš 2 : 2
39. Válek 3 : 2
49. Fořt 3 : 3
53. Ščotka 4 : 3
56. Válek 5 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 28. kola extraligy Zlín 5:3. Berani počtvrté za sebou prohráli, Litvínov se radoval z teprve třetí výhry za posledních devět odehraných duelů. Za stavu 3:3 rozhodl zápas bek Jan Ščotka, třemi body za dva góly a nahrávku se pod výhru podepsal útočník Lukáš Válek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

Úvod zápasu byl z obou stran poměrně opatrný. První střelecký pokus si připsal ve třetí minutě Petružálek, ale jeho střela z první Sedláčka pouze vystrašila. Na druhé straně se zapotil i domácí brankář Janus, který po Řezníčkově střele zakročil betonem. V polovině první části našlápl do protiútoku Fořt, krásně zakončil do horního růžku a hosté šli do vedení.

V 15. minutě se o vyrovnání postaral Lukeš, který proměnil trestné střílení chytrou střelou na stojnou nohu zlínského brankáře. Domácí ihned ožili a již za dvě minuty se po krásném Válkově pasu dostal do šance Hübl, pohrál si se Sedláčkem a pohodlně bekhendem zakončil do prázdné branky. Když už se oba týmy chystaly do kabin, vystřelil pouhé dvě vteřiny před sirénou z mezikruží Lakatoš a srovnal skóre na 2:2.

První šanci druhého dějství měl hostující útočník Okál, Janus si chytře povyjel a zmenšil tak střelecký úhel. V 27. minutě vyslal na Sedláčka bombu od pravého mantinelu Lukeš, hostující brankář měl plné ruce a nohy práce, aby puk zastavil před brankovou čárou. V další šanci trefil Válek zblízka pouze výborně chytajícího Sedláčka.

Na druhé straně byl opět aktivní Okál, který se řítil sám na Januse, ten se opět vyznamenal. V 38. minutě Poletín krásnou zadovkou zpoza branky našel Honejska, jenž zblízka nedokázal vstřelit vedoucí branku a tak na druhé straně trestal Válek, který si rychle našel odražený puk od hrazení a Litvínovští šli opět do vedení.

V úvodu závěrečné třetiny hráli hosté 64 vteřin přesilovou hru pěti proti třem, avšak Janus skvělými zákroky svůj tým podržel. V 49. minutě byl už krátký na Fořtovu střelu zblízka a bylo opět srovnáno. Nerozhodný stav vydržel pouhé čtyři minuty - Kašpar geniální zadovkou našel volného Ščotku a ten bez problémů poslal puk do sítě.

Za další tři minuty vyslal Lukeš do šance Válka, ten prokázal zabijácký instinkt a s přehledem zvýšil na rozdíl dvou branek. Litvínov si už cenné tři body pohlídal a navrch se posunul před dnešního soupeře.

28. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 5:3 (2:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 15. F. Lukeš z trestného střílení, 17. V. Hübl (Válek, L. Doudera), 39. Válek (Baránek, V. Hübl), 53. Ščotka (Kašpar, J. Petružálek), 56. Válek (F. Lukeš) - 10. Fořt (J. Ondráček), 20. Lakatoš (Okál, Herman), 49. Fořt (Kubiš). Rozhodčí: Pešina, Kika - Kis, Rampír. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 5176.
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Suchánek, Romančík - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Gazda, Valenta, M. Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Okál, Lakatoš, Herman - Fryšara, P. Sedláček, Popelka - E. Kulda, Honejsek, Poletín. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: