Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 2:1Vítkovice zdolaly Plzeň, Zdráhal rozhodl gólem v oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Lev 1 : 0
33. Gulaš 1 : 1
49. Zdráhal 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili ve 30. kole extraligy Plzeň 2:1. Domácí vedli po trefě Jakuba Lva v přesilovce, hosté poté sice zásluhou svého nejproduktivnější hráče Milana Gulaše vyrovnali, ale ve 49. minutě duel gólem v oslabení rozhodl reprezentant Patrik Zdráhal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Článek

Ostravané si v úvodu zápasu zahráli přesilovku, ale první výraznější šanci si vytvořili až po jejím skončení. Zdráhal dostal nabito od Kucsery, jenže plzeňský gólman Frodl byl připraven.

Poté hosté vyrobili hrubku v rozehrávce, ale Szturcovu pohotovou střelu švihem zastavil lapačkou pozorný Frodl. Vítkovice byly aktivnější a přesilovkou si pomohly k úvodní trefě. Roman vybídl ke střele Lva, který vypálil bez přípravy a bombou od modré prostřelil hradbu těl před sebou.

Hned na začátku druhé třetiny mohl náskok domácích zvýšit Lev, jenže z ideální pozice mezi kruhy vypálil mimo plzeňskou branku. V následné přesilovce Tybora skvěle vychytal Frodl a poradil si také s tečovanou střelou Kucsery. Na opačné straně se Kracík šikovně uvolnil za vítkovickou brankou a předložil chytrou přihrávku Kratěnovi, jehož ránu bez přípravy zlikvidoval Bartošák.

Solidní šanci měl po odvážném průniku Zdráhala i Stránský, jenže z mezikruží vystřelil přesně doprostřed branky, kde stál Frodl. Vítkovičtí v průběhu druhé části nevyužili dvě přesilovky, a pak přišel trest. Gulaš zamíchal s pukem, najel si do osy hřiště, vypálil z otočky a bylo vyrovnáno. V závěru druhé části Západočeši vystupňovali svůj nápor a nebyli daleko od druhého gólu. Teče Pulpána i Straky ale skončily vedle vítkovické branky.

Plzeňský tým to muselo mrzet dvojnásob. V úvodu třetí třetiny totiž inkasoval při vlastní přesilovce. Kucsera poslal do úniku Zdráhala, který zavěsil pod horní tyčku. Ostravané náskok kontrolovali, své vedení mohli v závěru ještě navýšit. Dej ale v přečíslení dva na jednoho nestihl zpracovat přihrávku, na druhé straně Bartošák v tutové šanci vychytal Gulaše. Vítkovice tak svůj náskok uhájily a doma zvítězily podruhé za sebou.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávka: 15. Lev (O. Roman), 49. P. Zdráhal (Kucsera) - 33. Gulaš. Rozhodčí: Hradil, Kika - Tošenovjan, Ganger. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 8399.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Baranka, J. Mrázek, Gregorc, Šidlík - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Poletín, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, Stach - D. Kindl, Preisinger, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Reklama

Související témata: