Hlavní obsah

Chomutov - Plzeň 2:3V Chomutově hrál hlavní roli plzeňský Indián Eberle, vstřelil hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Eberle 0 : 1
16. Jank 1 : 1
25. Růžička 2 : 1
32. Eberle 2 : 2
60. Eberle 2 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova prohráli v nedělním utkání 31. kola extraligy s Plzní 2:3. Piráti sice vedli nad Indiány 2:1, ale nakonec slaví Západočeši, v jejichž dresu se hattrickem blýskl útočník Jan Eberle. Vítězný gól vstřelil čtyřicet sekund před koncem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňští hokejisté Petr Straka (vlevo) a Jan Eberle se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Indiánům vyšel velmi dobře vstup do utkání a brzy vedli. Pomohl jim ale chybou i chomutovský gólman Justin Peters. Ten nezkrotil skákavé nahození, puk jen vyrazil a pohotový pokus Jana Eberleho skončil v síti. Ještě do první přestávky však bylo vyrovnáno. To si domácí obránce Bohumil Jank najel mezi kruhy a propálil vše, co mu stálo v cestě. Do sítě zamířila s pomocí břevna - 1:1.

Chvíli po návratu z kabin bylo Pirátům hej, do vedení je totiž poslal Vladimír Růžička mladší, když pro změnu nachytal plzeňského brankáře Dominika Frodla. Zaskočení Západočeši chvíli hledali síly na odpověď, ale dočkali se. Straka vyzval ideální přihrávkou mezi kruhy Eberleho ke skórování a ten nabídkou nepohrdl.

Vyrovnaná bitva pomalu směřovala k nerozhodnému výsledku. Jenže čtyřicet sekund před koncem šedesáté minuty dokonal po zadovce Conora Allena hattrick Eberle a rozjásal tým Indiánů.

31. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Jank (Klhůfek), 25. V. Růžička ml. (Vantuch) - 7. Eberle (Pulpán, Čerešňák), 32. Eberle (P. Straka, Vráblík), 60. Eberle (Allen). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Gerát, Komárek. Vyloučení: 9:6, navíc Koblasa (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 5003.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, Kevin Klíma, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, Jones, Allen, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Reklama

Související témata: