Hlavní obsah

Ovečkin dal Utkání hvězd NHL vale. Trest ho nemine

New York

Výběr Metropolitní divize v letošním exhibičním Utkání hvězd NHL, které se uskuteční 26. ledna v San Jose, hledá nového kapitána. Ruský kanonýr Washingtonu Alexandr Ovečkin, jenž poctu vést svoji divizi získal v hlasování fanoušků, se vedení soutěže omluvil s tím, že dá přednost odpočinku před dalšími souboji v základní části a následném play off. Uvedl to server nbc.com s tím, že podle pravidel soutěže musí Ovečkin kvůli absenci v Utkání hvězd vynechat jeden soutěžní zápas.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Ruský snajpr Alexandr Ovečkin se letošního Utkání hvězd NHL nezúčastní.

Článek
Fotogalerie

Lídr obhájců Stanley Cupu byl zvolen kapitánem Metropolitní divize podruhé za sebou a na All Star Game měl startovat už poosmé. Obávaný kanonýr je momentálně nejlepším střelcem soutěže s 29 góly ze 35 zápasů, v posledních šesti duelech však vyšel střelecky naprázdno. Capitals bude chybět buď v posledním duelu základní části NHL před přestávkou pro Utkání hvězd, nebo hned v tom úvodním po exhibičním víkendu. Tak jako tak, dobrý týden a půl volna pro moskevského rodáka...

Zatím není jasné, kdo Ovečkina v roli kapitána Metropolitní divize nahradí, v zámoří však už považují téměř za jisté, že to bude jeho velký rival z Pittsburghu Sidney Crosby. Zbývající divize povedou do All Star Game původně nominovaní Connor McDavid (Pacifická), Nathan MacKinnon (Centrální) a Auston Matthews (Atlantická).

Třiatřicetiletý Ovečkin, jemuž s 636 zásahy na kontě v základní části NHL patří patnáctá příčka v historickém přehledu, nebude za svoji neúčast v All Star Game potrestán poprvé. Před třemi lety se omluvil kvůli zranění v dolní části těla a v roli kapitána ho zastoupil John Tavares (tehdy New York Islanders). Ovečkin pak podle pravidel musel absentovat hned v následujícím souboji základní části 2. února proti Floridě.

Ruský ostrostřelec chyběl v All Star Game i v roce 2012. Tehdy mu totiž běžela třízápasová stopka za hit na českého zadáka Zbyňka Michálka z Pittsburghu a Ovečkin start v exhibici odmítl. "'Jsem hráč v trestu a nezasloužím si tam být", tlumočil tehdy jeho slova pro internetové stránky kanadské televizní stanice TSN generální manažer Capitals George McPhee.

Reklama

Související témata: