Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 1:4Olomouc po pěti prohrách zabrala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Jergl 0 : 1
38. Knotek 0 : 2
50. Knotek 0 : 3
54. Lukeš 1 : 3
59. Škůrek 1 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 32. kole extraligy v Litvínově 4:1 a ukončili sérii pěti porážek. V soubojích s Vervou se Hanáci dočkali čtvrté výhry z posledních pěti duelů. Litvínov tak doma podruhé za sebou nebodoval, před týdnem podlehl na vlastním ledě předposlednímu Chomutovu 0:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Roman Graborenko z Litvínova a Petr Strapáč z Olomouce.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté. První šanci měl Kolouch, Janus ale vyrazil puk levým betonem. Následovala střela obránce Škůrka, která prolétla těsně nad horní tyčkou. V páté minutě navíc trefil v přesilové hře Strapáč pravou tyč domácí branky.

Litvínovští se osmělili až v osmé minutě. Obránce Piché vystřelil od modré čáry, puk však skončil nad brankou. Vzápětí vypálil z pravého křídla Lukeš a jeho tečovaný pokus nadělal Konrádovi problémy. Následná Graborenkova střela mířila těsně vedle. V závěru úvodní třetiny zkoušel štěstí opět Lukeš, tentokrát z otočky, ale stav zůstal bez branek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Ščotka z Litvínova, brankář Litvínova Jaroslav Janus a Jan Knotek z Olomouce, který dává gól.

Ondřej Hájek

V 24. minutě se hosté ujali vedení. V přesilové hře se po pěkné kombinace trefil Jergl. Olomoučtí hráči ještě více ožili a drali se za dalšími šancemi.

Druhé dějství bylo poznamenáno častými vyloučeními a hra tak postrádala spád, což vyhovovalo hostům, kteří hráli ze zabezpečené obrany a vydávali se do rychlých protiútoků. Jeden takový proměnil v 38. minutě Knotek, který v oslabení zachytil Ščotkovu chybnou rozehrávku a tváří v tvář Janusovi se nemýlil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád svými zákroky v Litvínově výrazně pomohl svému týmu ukončit sérii porážek.

Ondřej Hájek

Domácí si i ve třetí třetině dlouho nebyli schopni vypracovat žádnou vážnější příležitost. V 48. minutě ale mohl Ščotka napravit své zaváhání, trefil však pouze tyč. A tak se o dvě minuty později radovali opět Olomoučtí. Nahodil se dostal do samostatného úniku a zblízka překonal Januse.

V 54. minutě se o alespoň čestný úspěch domácích postaral střelou z mezikruží Lukeš. To však bylo z litvínovské strany vše. Hosté si v závěru svůj náskok v poklidu hlídali a necelé dvě minuty před koncem přidal pojistku do prázdné branky Škůrek.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 54. F. Lukeš (V. Hübl) - 24. Jergl (J. Knotek, Ostřížek), 38. J. Knotek, 50. Nahodil, 59. Škůrek (Jaroměřský, Strapáč). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Gerát, Lhotský. Vyloučení: 4:5, Trávníček (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5134.
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Graborenko, Baránek, Suchánek, L. Doudera - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Jaroměřský, Švrček, Staněk, Rutar, Ondrušek - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Holec, Strapáč, Burian - V. Tomeček, Nahodil, Kolouch - B. Mráz, Skladaný, Laš. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama