Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 3:2Hradec Králové proměnil obě přesilovky a bodově dostihl druhý Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vincour 1 : 0
7. Gríger 1 : 1
22. Cingel 2 : 1
31. Koukal 3 : 1
44. Flek 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté třetího Hradce Králové zdolali ve 32. kole extraligy dvanácté Karlovy Vary 3:2 a bodově se dotáhli na druhý Liberec. Zároveň se Mountfield, který vyhrál sedmý z posledních osmi zápasů, přiblížil na dva body vedoucímu Třinci. Domácí měli v utkání stoprocentní úspěšnost v přesilových hrách - měli k dispozici dvě a obě proměnili.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Radek Smoleňák z Hradce Králové a Ondřej Šafář z Karlových Varů.

Článek

Zápas začal velkým tlakem Mountfieldu. Hned ve druhé minutě měli Východočeši šance. Radovan Pavlík pálil dokonce třikrát za sebou, gólman Novotný však byl na místě. Stejně jako o chvíli později, kdy se ho ze strany pokusil překonat Miškář. Právě on měl o tři minuty později největší šanci domácích. Z dobré pozice střílel bekhendem, ale Novotný opět situaci zvládl.

V šesté minutě se už Karlovarští neubránili. Hradec bleskově využil první přesilovku v zápase. Útočník Vincour potvrdil pověst nejlepšího střelce týmu a zblízka překonal Novotného. Byl to jeho 16. zásah v sezoně.

Jenže vedení nevydrželo favoritovi dlouho. Hned v následující minutě se prosadil nejlepší útok hostů. Gríger skvěle tečoval nahození od modré čáry a překonal Pavelku. Ten inkasoval na domácím ledě po dvou duelech, v nichž udržel čisté konto.

Foto: David Taneček, ČTK

Takhle si Daniel Rákos z Hradce Králové vyšlápl na Lukáše Kozáka z Karlových Varů. V pozadí je brankář Karlových Varů Filip Novotný.

David Taneček

Od gólu byl Hradec mírně lepší. Zásadní chvíle pro další průběh přišla těsně před koncem třetiny. Hostující kapitán Skuhravý fauloval holí v útočném pásmu a byl vyloučen. Hradečtí početní výhodu na začátku druhé části využili. Cingel pokořil Novotného tvrdou ranou z kruhu.

Karlovy Vary se poté snažily o vyrovnání, měly závary, dostaly se do tlaku. Jasnou šanci měl Vlach, který jel sám na Pavelku, jenže hradecký gólman jeho blafák vystihl a puk chytil do lapačky.

Pro hosty to byla rána, kterou umocnil v 31. minutě Koukal. Nejprve poslal spoluhráče Smoleňáka do velké možnosti a jeho pokus pak dorazil za Novotného. Hradec byl zkrátka efektivnější, což se potvrdilo i později. Pavelka totiž zastavil Grígerův únik.

Třetí třetina vycházela lépe hostům. Dobrým pohybem dostali Hradec pod tlak, což se jim vyplatilo ve 44. minutě. V přesilovce skóroval Flek, jenž poslal do brány puk odražený po Pavelkově zákroku. Brankář už byl v tu chvíli bez šance.

Karlovy Vary se dál tlačily vpřed a Hradec čekal na protiútoky. Rozhodnout mohli Vincour, Dragoun i Smoleňák, ale ani jeden z nich neuspěl. Ani hosté se však už netrefili, Pavelka byl neprůstřelný.

32. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Vincour (Zámorský, Koukal), 22. Cingel (F. Pavlík, Rosandič), 31. Koukal (Smoleňák) - 7. Gríger (Plutnar, Šenkeřík), 44. Flek (T. Rachůnek, Šenkeřík). Rozhodčí: Úlehla, Jeřábek - Kis, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 2:1. Diváci: 4904.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec a P. Svoboda.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Roman Vlach, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, Stloukal - Lapšanský, Balán, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice