Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:3 PPGulaš dovedl hattrickem Plzeň k výhře nad Berany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Žižka 1 : 0
34. Fořt 2 : 0
35. Gulaš 2 : 1
48. Gulaš 2 : 2
61. Gulaš 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli ve 33. kole extraligy na ledě Zlína 3:2 v prodloužení a ovládli tak třetí utkání v řadě. Hattrickem se o to zasloužil kapitán Milan Gulaš, jenž duel rozhodl v čase 60:36. Domácí přitom v průběhu utkání vedli 2:0, nakonec si ale připsali čtvrtou porážku v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňští hokejisté Jan Kovář a Jan Eberle se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Zlínští v předešlém utkání výrazně přestříleli Vítkovice, ale nakonec prohráli. Podobný obraz měla i hra v první třetině dnešního zápasu. Berani vyslali na brankáře soupeře Frodla 13 střel, gól však vstřelil nedokázali. Brankář domácích Sedláček si přitom připsal jen tři zákroky.

I ve druhé části se hrálo dlouho bez gólu. Domácí mohli otevřít skóre při krátké přesilovce čtyři na tři, to se jim však ještě nepovedlo. Radovat se mohli až ve 33. minutě, kdy kapitán Žižka překonal Frodla střelou z mezikruží. Za minutu bylo ve Zlíně ještě veseleji, v samostatném úniku zvýšil Fořt na 2:0.

Střídačka Plzně na dvougólové manko reagovala oddechovým časem, který zcela změnil obraz hry. Přesně za minutu byl aktivní na brankovišti Gulaš a snížil. Velmi disciplinovaní domácí ke konci třetiny museli bránit ještě své první oslabení zápasu, což zvládli.

Ovšem vedení udrželi jen do 48. minuty, kdy Sedláčka podruhé v utkání překonal Gulaš. Zbytek třetího dějství už byl ve znamení opatrnosti, rozhodovat se tak muselo až v prodloužení. Již po 36 sekundách nastavení zápas ukončil Gulaš, který zkompletoval hattrick a dokonal obrat. Zlín tak prohrál sedmý zápas z posledních osmi a je jedenáctý.

33. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Žižka (Lakatoš, P. Sedláček), 34. Fořt (J. Ondráček, Kubiš) - 35. Gulaš (Jan Kovář, N. Jones), 48. Gulaš, 61. Gulaš (Čerešňák, Jan Kovář). Rozhodčí: Pešina, Kubičík - J. Svoboda, Ganger. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 4185.
Zlín: J. Sedláček - Nosek, Freibergs, Valenta, Žižka, Řezníček, Zbořil - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, Fryšara, Popelka - Šlahař, P. Sedláček, Lakatoš - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Pulpán, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Indrák - Kratěna, Kracík, V. Němec - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Reklama

Související témata: