Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 2:3 SNBílí Tygři otočili zápas v Karlových Varech, vyhráli po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Sičák 1 : 0
24. Flek 2 : 0
25. Vlach 2 : 1
34. Jelínek 2 : 2
65. Kvapil (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Liberce dokázali otočit zápas 33. kole extraligy v Karlových Varech, po výhře 3:2 po samostatných nájezdech však přišli o vedení v tabulce. Zásluhou lepšího skóre je předstihl Třinec. Energie vedla v průběhu druhé třetiny 2:0, nakonec si však připsala třetí prohru v řadě. Utkání rozhodl nejproduktivnější hráč soutěže Marek Kvapil.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný v akci v utkání s Libercem.

Článek

V sestavě domácích se poprvé objevil útočník Černý, který přišel z Litvínova. Západočeši začali aktivně a krátce po úvodním vhazování prověřil Willa nebezpečnou střelou Rachůnek. Poté, co Karlovy Vary krátce po sobě přežily dvě oslabení, udeřily sami ve 12. minutě při vyloučení Jelínka. Skóre otevřel nikým neatakovaný obránce Sičák.

Atraktivní útočný hokej pokračoval i ve druhé třetině. Ve 24. minutě přesprintoval Flek hostující obranu a střelou pod horní tyč navýšil vedení domácích.

Ještě než stačil doznít jásot karlovarských fanoušků, bylo to ale opět jen o jednu branku. Po zmatcích obránců Energie v předbrankovém prostoru doklepl puk za Novotného záda Jaroslav Vlach.

Ve 27. minutě mohl Flek vstřelit svou druhou branku, ale z výhodné pozice přestřelil. Ještě větší šanci si v téže minutě na druhé straně vytvořil Lenc, ale Novotný výtečně svým pravým betonem jeho dorážku z bezprostřední blízkosti zlikvidoval.

Ve 34. minutě bylo srovnáno, po špatném střídání karlovarských hráčů nabruslil do volného prostoru Krenželok s Jelínkem a překonali Novotného.

Po zbytek základní hrací doby se hra přelévala na obě strany, ale bez větších brankových příležitostí. V 60. minutě mohl rozhodnout Kohout, ale Will výborným zákrokem poslal zápas do prodloužení.

Nastavená pětiminutovka vítěze neurčila, ke slovu tak přišly samostatné nájezdy. Zatímco Willa nikdo ze čtyř domácích exekutorů nepřekonal, Novotný nestačil na nájezdy Kvapila a Redenbacha.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Sičák (R. Vlach, T. Mikúš), 24. Flek (Gríger, T. Rachůnek) - 25. J. Vlach (Zachar, Ševc), 34. P. Jelínek (L. Krenželok), rozhodující nájezd Kvapil. Rozhodčí: Roman Svoboda, Hejduk - Lhotský, Malý. Vyloučení: 6:7, navíc Filippi (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3698.
Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, R. Vlach, O. Beránek - Gorčík, Skuhravý, J. Černý - Lapšanský, Balán, T. Mikúš. Trenéři: Pešout a Mariška.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, J. Vlach, Zachar. Trenéři: Pešán a Augusta.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín