Hlavní obsah

Podivné chování hvězdného útočníka. Real na hřišti hořel, Bale odjel před koncem zápasu

Poslední tři ročníky Ligy mistrů nepoznaly jiného vítěze než Real Madrid. Slavný klub však po odchodu strůjců svých úspěchů trenéra Zidaneho a hvězdného Ronalda marně hledá svou tvář. V tabulce La Ligy je po téměř polovině soutěže až pátý a jak se zdá, ani soudržnost uvnitř týmu není zrovna optimální. Svým zvláštním chováním o tom přesvědčil fanoušky i Gareth Bale, který v průběhu zápasu s Realem Sociedad (0:2) raději opustil v průběhu druhého poločasu stadion.

Foto: Sport.cz

Gareth Bale si zadělal na pořádné problémy

Článek

Svým spoluhráčům pomoci nemohl. Gareth Bale si ve čtvrtečním zápase s Villarrealem poranil lýtko a podle lékařů bude v sestavě Bílého baletu měsíc chybět. Jak už však bývá dobrým zvykem, i zranění hráči jsou, pokud jim to zdravotní stav dovolí, přítomní na stadionu, aby svůj tým podpořili.

A že to královský klub více než potřebuje, ukázal i jeho druhý zápas v roce 2019. Po venkovní remíze s Villarrealem (2:2) potřeboval Bílý balet bezpodmínečně porazit Real Sociedad, tedy klub, který z posledních čtyř ligových zápasů nezískal ani bod. Že si však podceňovaný celek náladu vylepší právě na Santiago Bernabéu, čekal asi málokdo.

Outsider vedl už po třech minutách, kdy se z pokutového kopu trefil Jose Wilian, domácí navíc hráli od 61. minuty po vyloučení Lucase o deseti. Na marnou snahu domácích o vyrovnání se už nevydržel dívat právě Bale, který se v 78. minutě utkání raději sbalil a pod dohledem televizních štábů bez okolků opustil stadion.

Devětadvacetiletý Velšan tak jen přiživil spekulace španělských médií s špatných vztazích v kabině Realu.

Los Blancos i přes řadu šancí nevyrovnali, v 83. minutě navíc dostali druhý gól a připsali si šestou porážku v sezoně. Z pátého místa v tabulce ztrácí na svého odvěkého rivala Barcelonu deset bodů.

"Musíme okamžitě zjistit, v čem děláme chyby. Tohle musí skončit. Řada hráčů hraje hluboko pod své možnosti a i já musím být mnohem lepší," nešetřil kritikou sebe i svých spoluhráčů vicemistr světa Luka Modrič.

Španělská média se však kromě mizérie Realu pouští i právě do velšského kanonýra. "Mr. Glass" (pan Skleněný), jak byl některými žurnalisty nazván, měl dle jejich údajů od svého příchodu do Realu z Tottenhamu v roce 2013 již neuvěřitelných 16 zranění, které ho stály účast v 64 zápasech.

I přesto patří ke klíčovým postavám Realu. V letošním roce odehrál v dresu Bílého baletu 23 zápasů, ve kterých zaznamenal deset gólů a pět asistencí.

Reklama