Hlavní obsah

Svoboda způsobil autonehodu a nadýchal 1,8 promile! Pardubice ho bez smilování vyhodily

Praha
Aktualizováno

Zmítají se v hokejové krizi, prohrály devatenáct z posledních dvaceti zápasů a krčí se tak na samém dně extraligové tabulky. Do toho musejí hokejové Pardubice řešit i mimohokejové problémy. Trenér gólmanů A týmu Dynama Adam Svoboda, bývalý reprezentační brankář, měl v sobotu způsobit autonehodu, při které mu navíc podle informací Sport.cz policisté sdělili, že nadýchal 1,8 promile. Pardubice Svobodu následně vyhodily!

Foto: Profimedia.cz

Adam Svoboda

Článek

„Vedení klubu s okamžitou platností odvolalo Adama Svobodu z funkce trenéra brankářů A týmu. Svoboda v pondělí informoval vedení klubu, že byl v sobotu účastníkem dopravní nehody a že svou situaci řeší se svým právním zástupcem. Klub ji ze své pozice považuje za osobní záležitost Adama Svobody a o jeho nástupci v realizačním týmu intenzivně jedná," získal Sport.cz oficiální prohlášení pardubického klubu.

K nehodě došlo v sobotu večer mezi Přeloučí a Valy. „Řidič ročníku narození 1978 osobního automobilu Volvo přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s felicií. Oba řidiči byli převezeni k lékařskému vyšetření do nemocnice," řekl Sport.cz tiskový mluvčí pardubické policie Jiří Tesař.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto: Smutný slávistický brankář Adam Svoboda.

„Oba řidiči se na místě podrobili dechovým zkouškám na alkohol. Zatímco řidič felicie nic nenadýchal, u šoféra Volva tomu bylo jinak. „Řidič ročníku 1978 nadýchal při dechových zkouškách 1,79 a 1,8 promile. Nehoda je předmětem dalšího šetření," uvedl Tesař.

„Střetem utrpěly zranění dvě osoby. Jeden muž byl převezen s povrchovým poraněním krku a druhý se zhmožděním hrudníku a hlavy do Pardubické nemocnice," uvedl pro Sport.cz Aleš Malý, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

Dnes čtyřicetiletý Svoboda chytal převážnou část kariéry v domácí extralize, kde oblékal dresy Pardubic, Slavie, Plzně a Hradce Králové. Se Slavií získal mistrovský titul v roce 2008, o pět let později si to zopakoval v dresu Plzně. S národním týmem, za který odchytal celkem 32 zápasů, slavil v roce 2005 titul mistrů světa, o rok později získal na světovém šampionátu stříbro.

Je to další skandál, který musí v Pardubicích řešit. V červnu totiž tehdejší obránce Dynama a dnes jeden z asistentů hlavního trenéra Ladislava Lubiny Petr Čáslava měl mít pozitivní dechovou zkoušku na užití návykové či omamné látky za volantem. Údajně se jednalo o kokain.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín