Hlavní obsah

Proč Vary nevyhrály v Třinci? Poslaly si puk do vlastní sítě při signalizované výhodě

Třinec

Poslali si puk nešťastně do vlastní sítě. Hodně kuriózně inkasovali karlovarští hokejisté při extraligové dohrávce v Třinci (3:4 v prodl.) a vzhledem k tomu, že o vítězi rozhodlo až prodloužení, tak se Energie nezvyklou minelou vlastně připravila o senzační skalp lídra tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

V souboji Vladimír Dravecký z Třince a Petr Stloukal z Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Běžela 27. minutě a Oceláři vedli 2:1, když sudí zdviženou pravicí signalizoval vyloučení domácího Davida Ciencialy, proto se debutující 16letý karlovarský gólman Jan Bednář rychle ujel na střídačku, aby místo sebe pustil dalšího hráče do pole.

Jenže po nepřesné rozehrávce Tomáše Rachůnka za domácí brankou puk přes celé kluziště zamířil do opuštěné svatyně hostů. „Ani jsem neviděl, jak to projelo, byl jsem ještě zády do hřiště, ale najednou začali všichni diváci křičet. Když jsem pak pochopil, co se děje, tak mě jen blesklo hlavou, že tohle už je vrchol smůly," říkal Bednář.

Trenér Martin Pešout v tom okamžiku na střídačce Energie jen nechápavě kroutil hlavou. „Občas se i tohle stane," dodal zklamaně asistent karlovarského kouče Tomáš Mariška. Protože hokejová pravidla ale neznají pojem vlastní gól, autorství byl připsáno obránci Vladimíru Rothovi, který se z týmu Ocelářů dotkl kotouče jako poslední. „Vleže jsem gól ještě nedal," usmíval se Roth.

„Ani jsem si hned neuvědomil, že půjde o můj gól, protože jsem chtěl jen tělem přikrýt přihrávku a kontakt s pukem skoro necítil," dodal Roth. „Já byl taky dost v šoku. Věděl jsem, že půjdu za hákování ven a najednou koukám, jak si Vary dávají gól. To jsem ještě nezažil," usmál se Cienciala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Roberts Bukarts a Jiří Polanský (autor branky) z Třince se radují z prvního gólu.

„Když jsme ze střídačky s klukama ten puk sledovali, tak hned bylo vidět, že míří do brány a jen jsme mu fandili, aby tam i doklouzal. Paradoxně od té chvíle se utkání pro nás komplikovalo, asi nás ten gól uspal. Nevím, co se s námi pak stalo, stav 3:1 bychom už měli doma udržet," mínil Jiří Polanský.

Minulou sezonu potkal na extraligovém ledě stejný malér s vlastním gólem Vítkovice, když si Ondřej Roman rovněž při signalizované výhodě po nedorozumění s obráncem poslal v utkání se Zlínem puk do prázdné branky.

Před šesti lety padla podobná branka dokonce v play off a shodou okolností šlo rovněž o gól připsaný Třinci. Sparťané tehdy tak dlouho taktizovali při signalizované výhodě, až při úporném forčekinku hostů zazmatkoval Ivan Rachůnek, paradoxně starší bratr úterního smolaře. A Roth, Polanský, Růžička či Adamský byli rovněž účastníky tehdejšího utkání na Spartě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Mladý brankář Karlových Varů Jan Bednář.

Rachůnek volil přihrávku zpět na dezorientovaného Vladimíra Sičáka, který se marně snažil puk zkrotit bruslí. Zamotal se mu mezi nohama a došoural do opuštěné branky pražského celku. Nakonec byl jako autor branky do zápisu uveden Lukáš Zíb, který ale hrál s pukem zhruba minutu před tím sparťanským zkratem.

Reklama

Související témata: