Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 4:0Indiánský koncert rozjásal Plzeň, Frodl nedostal ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Němec 1 : 0
27. Kratěna 2 : 0
42. Němec 3 : 0
58. Pour 4 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 36. kole extraligy Hradec Králové 4:0 a připsali si pátou výhru z posledních šesti utkání. Domácí uspěli i díky dvěma využitým přesilovkám. Hosté naopak ve svých šancích neskórovali a plzeňský gólman Dominik Frodl vychytal čtvrtou nulu v sezoně. V domácím dresu se blýskl dvěma trefami Vojtěch Němec.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Brandon Maxwell z Hradce Králové kontroluje akci plzeňského Petra Straky.

Článek

Po opatrném úvodu přinesla vzruch hra ve čtyřech na obou stranách. Nejprve v dobré pozici neprostřelil z levého kruhu gólmana Maxwella Straka a z protiútoku se dostal do samostatného úniku Bičevskis, ale proti jeho zakončení stačil zasáhnout Frodl. V páté minutě svým vyloučením Gulaš nabídl Hradci přesilovku čtyři na tři, ale bránící trojice odolala.

Hra se poté otevřela a explzeňský Chalupa nenápadnou střelou trefil levou tyčku. Vzápětí si vytvořila tlak elitní plzeňská řada. Maxwell ovšem zastavil šanci Denise Kindla i Jonese. Zaskvěl se i jeho protějšek Frodl, kterého po dalším hradeckém úniku nepřekonal tváří v tvář Dragoun. Naopak 14 vteřin před první sirénou individuální akci Gulaše úspěšně dokončil dorážkou Němec.

Po pauze mohl vyrovnat Chalupa, po dlouhé kličce však minul odkrytou branku. Ve 24. minutě na brankovišti ani nadvakrát neskóroval volný Vopelka. Následně převzali iniciativu domácí, na jejichž pohyb reagovali hosté fauly.

Během čtyřminutového trestu Cingela Východočechy před pohromou ještě uchránila branková konstrukce po střelách Kodýtka s Jonesem. Ve 27. minutě ale nabídl Indiánům přesilovku pět na tři vyloučením Bičevskis a po Kovářově ideální přihrávce pohodlně zvýšil na 2:0 Kratěna.

Šanci odpovědět zahodil v oslabení při přečíslení dvou na jednoho slabě zakončující Dragoun a od poloviny utkání se hosté jen bránili plzeňskému náporu. S vypětím všech sil přečkali gólové příležitosti Němce se Strakou, před druhou přestávkou je neprobral ani oddechový čas.

Na začátku závěrečné třetiny neproměnil svůj únik Straka, ale během následné početní výhody po přesné nabídce Kracíka zpoza branky skóroval podruhé v utkání z mezikruží Němec. Hradečtí zareagovali odvážnější hrou směrem dopředu.

Neujal se však ani přesilovkový pokus Koukala. Domácí už poté kontrolovali své vedení a navíc v 58. minutě po přihrávce Kantnera svým prvním gólem v ročníku upravil Pour na konečných 4:0.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. V. Němec (Gulaš, N. Jones), 27. Kratěna (Jan Kovář, Kodýtek), 42. V. Němec (Kracík), 58. Pour (Kantner, Kvasnička). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Jindra, Zíka. Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 5359.
Plzeň: D. Frodl - Pulpán, Čerešňák, N. Jones, Allen, Kaňák, Vráblík, Kvasnička - Gulaš, Jan Kovář, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Kratěna, Kracík, V. Němec - Kantner, Preisinger, Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Paulovič, Koukal, Smoleňák - Vincour, Cingel, Lessio - M. Chalupa, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata: