Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 1:4Karlovarské trápení nekončí. Energie prohrála sedmý zápas v řadě, fanoušci ji vypískali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Košťálek 0 : 1
46. Smejkal 0 : 2
56. Gríger 1 : 2
57. Blain 1 : 3
59. Forman 1 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

To je bída. Hokejisté dvanáctých Karlových Varů podlehli doma Spartě 1:4 a připsali si sedmou extraligovou porážku za sebou. Pražané se naopak zvedají a po sérii čtyř utkání bez bodu vyhráli čtvrtý z posledních šesti zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hráči Sparty Petr Kalina a střelec branky Jan Košťálek se radují z prvního gólu.

Článek

Úvod utkání vyšel Spartě, která se po 109 vteřinách dostala do vedení. Při Šafářově vyloučení se prosadil obránce Košťálek. Domácí ohrozili Machovského v brance Pražanů až v sedmé minutě, kdy vystřelil z mezikruží Kohout. Hráči Energie v první třetině několikrát chybovali, Sparta to však nedokázala potrestat.

Hokej plný nepřesností se hrál i ve druhé dvacetiminutovce. Blíže ke vstřelení branky měli opět hosté, ale šance Buchteleho a Dvořáka zlikvidoval Novotný. Dva nepříjemné momenty se odehrály ve 24. minutě, když po tvrdých atacích u mantinelu zůstali ležet na ledě domácí Plutnar a o chvíli později hostující Smejkal. Oba se však po ošetření vrátili do hry.

Sparta se ve 46. minutě dočkala zvýšení náskoku. Smejkal se prosadil z dorážky po Beranově střele. Utkání zdramatizoval v 56. minutě Gríger, když využil přesilovou hru při Dvořákově vyloučení. Za 58 sekund ale vrátil Pražanům dvoubrankový náskok přesnou střelou Blain. Definitivní podobu výsledku dal v 59. minutě Forman. Zápas se poté dohrával za pískotu domácích diváků.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 56. Gríger (T. Rachůnek, Flek) - 2. Košťálek (Kevin Klíma, P. Vrána), 46. Smejkal (M. Beran, Sill), 57. Blain (Sill), 59. Forman (Klimek). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 4068.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, M. Rohan, Kozák, Šafář, Kovačevič - J. Černý, Balán, T. Rachůnek - Lapšanský, Roman Vlach, Stloukal - Kohout, Skuhravý, T. Mikúš - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Pešout a Mariška.
Sparta: Machovský - Kalina, Blain, Delisle, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, De la Rose - Forman, Klimek, Buchtele - A. Kudrna, P. Vrána, Kevin Klíma - Rousek, Pech, Jarůšek - M. Beran, Sill, Smejkal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: