Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 1:4Berani potvrdili zlepšení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Sedláček 0 : 1
6. Honejsek 0 : 2
30. Šlahař 0 : 3
32. Herman 0 : 4
34. Duda 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli v 36. kole extraligy na ledě předposledního Chomutova 4:1 a po šňůře pěti porážek uspěli podruhé za sebou. Berani vedli ve 32. minutě už 4:0. Piráti po sérii tří vítězství podruhé po sobě vyšli naprázdno.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Chomutova Justin Peters - ilustrační foto

Článek

Zlín vstoupil do utkání ideálně a do šesté minuty si vytvořil dvougólové vedení. Už po 64 vteřinách překonal Peterse zblízka Pavel Sedláček. Potom sice Berani nevyužili přesilovou hru, ale potom zvýšil pohotovou dorážkou Honejsek.

V polovině úvodní třetiny Flemming nastřelil tyčku a v pokračující akci Rašku z těsné blízkosti vychytal Kašík, který v závěru zastavil i Marjamäkiho pokus mířící za brankovou čáru.

V druhé dvacetiminutovce si oba celky začaly vytvářet šance až po její polovině. Piráti marně hledali recept na Kašíka a místo toho přišla další produktivní chvilka Zlína. Šlahař využil únik ranou do horního rohu Petersovy klece.

Potom sice první přečíslení nepotrestal Fořt, ale v tom následujícím se to podařilo Hermanovi a zařídil Beranům už čtyřbrankový náskok. V 34. minutě se dočkali také Piráti zásluhou Dudy. Na jeho gól už nikdo nenavázal ani v závěru protkaném tresty.

Zlín na začátku posledního dějství nevyužil 40 vteřin trvající přesilovou hru pěti proti třem. V dalších minutách Chomutovští tlačili na zlínskou obranu, která však bez větších problémů odolávala. V závěru si hosté jen hlídali pohodlné vedení.

36. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Berani Zlín 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Duda (Vantuch) - 2. P. Sedláček (E. Kulda, Žižka), 6. Honejsek (Okál, Herman), 30. Šlahař (D. Nosek, Freibergs), 32. Herman (Honejsek, Šlahař). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - D. Jelínek, Malý. Vyloučení: 3:3, navíc V. Růžička ml. (Chomutov) 10 mi. Využití: 1:0. Diváci: 3421.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Antropov - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, J. Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Klhůfek, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, M. Zbořil, M. Novotný - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: