Hlavní obsah

Přetlak v kabině Slavie? Nemyslete na únikovou variantu, vyzývá kouč své borce

Praha

První přípravný duel v kalendářním roce zvládli hravě. Byť proti druholigovému soupeři, výhra 8:0 s Ústím nad Labem je impozantní. Fotbalová Slavia však má před sebou mnohem větší výzvy. V přiloženém videu si můžete poslechnout, jak trenér Jindřich Trpišovský chytá mužstvo na jarní útok na mistrovský titul a také na pohárové duely s belgickým Genkem.

Zůstanou na jaře ve Slavii Jugas a Matoušek? Co k tomu říká Jindřich Trpišovský? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Neponechávají nic náhodě. Před pondělním odletem na herní soustředění do Portugalska je v kabině pěkný přetlak.

Některé kluby proto číhají na hráče, kteří se do kádru pro jaro sešívaným nevejdou. Trenér Jindřich Trpišovský ovšem razí jasnou zásadu.

„Hráči, o něž je zájem jinde, by neměli mít v hlavě, že mají nějakou únikovou variantu. Mají stejnou šanci jako ostatní," vyzývá kouč své borce.

Bojujte o místo tady!

Jakuba Jugase by rád získal Zlín, Příbram zase láká k návratu na hostování Jana Matouška.

Slavia si v přípravě s chutí zastřílela proti ÚstíVideo: Sport.cz

„S Jakubem jsme domluvení, že si po soustředění řekneme, jaká je jeho pozice. Třeba bude v základní sestavě, nebo se dostane na pozici prvních tří stoperů a bude o své místo dál bojovat... Nebo se třeba domluvíme, že jeho herní vytížení může být někde jinde. Myslím si ale, že on i my preferujeme, aby tady zůstal," líčí Trpišovský.

Podobný případ je také mladý Matoušek.

„Prioritou by mělo být, že tady bude bojovat o setrvání. Nemá smysl, aby odcházel a v létě o místo zase bojoval. Přijdou zase jiní hráči a bude neustále o co bojovat," zdůrazňuje kouč.

Reklama