Hlavní obsah

Galatasaray se dohodl se Spartou na Tettehovi! berou v Africe za tutovku

Praha
Aktualizováno

Ještě uprostřed týdne trenér Zdeněk Ščasný tvrdil, že odchod nejlepšího střelce fotbalové Sparty není aktuálně reálný. Koncem víkendu však ghanské zdroje přicházejí se zaručeným oznámením. Benjamin Tetteh podle nich nemíří do Anglie, ale do Turecka. Mladý útočník prý od letenského klubu dostal zelenou k přestupu do Galatasaraye Istanbul za částku blížící se 200 milionům korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty během utkání v Teplicích.

Článek

Sedm a půl milionu eur, tedy přes 190 milionů korun, je údajně částka, která obměkčila vedení Sparty, aby dalo Benjaminu Tettehovi souhlas k odchodu do Turecka. Alespoň servery z Ghany, odkud útočník pochází, hlásí přestup do Galatasaraye Istanbul jako hotovou věc.

Podle zákulisních informací si však majitel klubu Daniel Křetínský cení 21letého ghanského forvarda na závratných 400 milionů korun.

Vedle Turků se o Tetteha zajímají také angličtí uchazeči Wolverhampton, Everton, West Ham, Bournemouth či dokonce Manchester City, z bundesligy pak Stuttgart

„Myslím, že Tettehův odchod do Anglie není momentálně reálný. Tím nechci říct, že by zítra nemohlo přijít něco jiného, protože vždy může přijít nabídka, která osloví vedení. Takže nikdy neříkejte nikdy," poukázal před odletem na soustředění trenér Zdeněk Ščasný.

Tetteh je ve Španělsku také, na pokoji bydlí s obráncem Costou.

Majitelé klubů se mají sejít

Zdroj blízký Spartě tvrdí, že k dohodě ještě nedošlo. Pravdou však prý je, že Galatasaray má momentálně k Tettehovi nejblíž, protože schůzka majitelů klubů už je domluvena.

„Pokud vím, tak představy Sparty a Galatasaraye na odstupném se zatím rozcházely. Je však možné, že v následujícím týdnu dojde k posunu. Jak směrem k istanbulskému klubu, tak k Anglii," říká pro Sport.cz agent Pavel Zíka z agentury Global Sports, který Tetteha v České republice zastupuje.

Reklama

Související témata: