Hlavní obsah

Fotbalista za více než 400 milionů byl na palubě ztraceného letadla. Před lety hrál s Plašilem

lik, neuČTKSport.cz
Aktualizováno

Jak tohle dopadne? V Lamanšském průlivu zmizelo malé letadlo, v němž seděl i argentinský fotbalista Emiliano Sala, což potvrdili také zástupci francouzského úřadu pro civilní letectví. Osmadvacetiletý útočník přestoupil v sobotu z Nantes do Cardiffu za 15 milionů liber, což je v přepočtu 436 milionů korun. Jde o nejvyšší přestupovou částku v historii tohoto velšského klubu hrajícího Premier League. "Jsme velmi znepokojeni z nejnovějších zpráv, že malé letadlo ztratilo kontakt nad Lamanšským průlivem," uvedl v tiskovém prohlášení předseda Cardiff City Mehmet Dalman. Z nové hvězdy se tak klub dlouho netěšil.

Foto: Facebook: Cardiff City Football Club

Osmadvacetiletý útočník Emiliano Sala přestoupil v sobotu z Nantes do Cardiffu za 15 milionů liber.

Článek

Osobní letadlo Piper Malibu ve směru z Nantes do Cardiffu s dvěma pasažéry na palubě zmizelo v pondělí večer poblíž Normanských ostrovů nedaleko francouzského pobřeží. Po stroji začali pátrat záchranáři z obou stran kanálu. Vzhledem k panujícím podmínkám už ale neočekávají, že kohokoliv z letadla najdou živého.

"Během patnáctihodinového pátrání ze vzduchu i na moři jsme spatřili ve vodě několik plovoucích objektů. Zatím není možné s jistotou potvrdit, že se jedná o části zmizelého letadla. Nikoho z pasažérů jsme nenašli. Pokud ale přistáli na moři, jejich šance na přežití jsou bohužel velmi malé," uvedla ve svém prohlášení policie z ostrova Guernsey.

V 17 hodin britského času pak policie oznámila, že po západu slunce pátrací akci přerušuje a bude v ní pokračovat až ráno.

Bez úspěchu už byla podle policejních informací prozkoumána plocha o rozloze 1155 čtverečních mil (téměř 3000 kilometrů čtvrečních).

Bohužel se tak zdá, že tenhle přestup bude mít velmi tragický konec.

"Mám velkou radost a nemohu se dočkat, až začnu trénovat, potkám se s novými spoluhráči a půjdu do práce," řekl Sala po podpisu kontraktu. „Jsem si jistý, že všichni fanoušci se na něho těší," nechal se slyšet výkonný ředitel klubu Ken Choo.

S argentinským útočníkem se během své kariéry potkal bývalý reprezentační záložník Jaroslav Plašil. V sezoně 2014/2015 za Girondins Bordeaux nastoupili společně v 9 zápasech francouzské ligy a ve dvou utkáních Francouzského poháru.

Sala celkem za Bordeaux, odkud v létě 2015 zamířil do Nantes, odehrál 13 duelů. Vstřelil v nich jednu branku. V Nantes se jeho hvězda rozsvítila naplno, další krok vzhůru měl udělat v Premier League v dresu Cardiffu...

Emiliano Sala
Narozen: 31. října 1990
Výška: 1,87 m
Hmotnost: 75 kg
Od roku 2015 hrál za Nantes, kde nastoupil ke 117 zápasům a vstřelil 42 gólů. Kariéru odstartoval v roce 2012 v Bordeaux.

„Emiliano klub miloval a byl loajální. Byl tady, aby se rozloučil a musel letět do Cardiffu. Každý, včetně jeho rodiny, nyní prožívají nesnesitelné čekání na nějaké zprávy," citoval server standard.co.uk zdroj z fotbalového klubu Nantes, kde Sala hrál.

Sala hrál za Nantes od roku 2015 a na podzim vstřelil 12 z jeho 26 branek.

Reklama