Hlavní obsah

Plíšková nemá důvod být zklamaná. Hrála neuvěřitelně, ocenila svou přemožitelku Ósakaovou

Postup do finále nevyšel. Přesto může být se svými skvělými výkony spokojená. Karolína Plíšková svedla v semifinále Australian Open s Japonkou Naomi Ósakaovou velkou bitvu, když prohrála po setech 2:6, 6:4 a 4:6. „Odehrála neuvěřitelný zápas,“ ocenila česká tenistka svou soupeřku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková po semifinále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

Dva těžké zápasy ve dvou dnech čekaly na Karolínu Plíškovou na Australian Open. Česká tenistka ve středu ve čtvrtfinále proti Sereně Williamsové předvedla neskutečný obrat, když ve třetím setu prohrávala už 1:5 a nakonec ho vyhrála 7:5 a postoupila do čtvrtečního semifinále.

V něm proti ní nastoupila Naomi Ósakaová, která turnajem proplouvá suverénně. Jednadvacetiletá Japonka vyhrála první set 6:2, druhý získala Plíšková 6:4 a o vítězce tak musela rozhodnout třetí sada. I ta byla plná napínavých okamžiků, Ósakaové se podařilo Plíškovou brejknout na 3:1 a set poté vyhrála poměrem 6:4. Celkem nasázela Ósakaová patnáct es a nastřílela šestapadesát vítězných míčů.

„Odehrála neuvěřitelný zápas,“ prohlásila Plíšková o soupeřce na tiskové konferenci. „Tolik vítězných míčů, co měla, a tak málo chyb. Nemohla jsem toho udělat o moc víc, neměla jsem to vždy jen ve svých rukou. Nevím, co bych měla udělat jinak. Podávala skvěle,“ chválila šestadvacetiletá Češka vítězku US Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková v semifinále AO nestačila na ÓsakaovouVideo: sntv

„Je vynikající hráčkou. Asi jsem čekala, že bude více chybovat, ale to se nestalo. Zasloužila si vyhrát," dodala s tím, že možná jí přeci jen malinko chyběly síly, které ze sebe vydala den předtím ve čtvrtfinále. „Bylo to náročné nejen fyzicky, ale i emocionálně, den volna by mi jistě pomohl," přiznala. „Dělala jsem, co jsem mohla, občas mi však možná scházelo trochu sil."

I přes prohru však bývalá světová jednička může být se svými výkony na turnaji spokojená. „Samozřejmě že bych chtěla hrát finále. Byl to ale můj nejlepší start do sezony v kariéře. Všechno, na čem jsme pracovali, fungovalo. Není důvod být zklamaná. Věřím, že budu mít možnost na dalších grandslamech,“ uzavřela Karolína Plíšková.

Reklama