Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 2:1 SNVítkovice ustály tlak Liberce a po nájezdech zvítězily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Zdráhal 1 : 0
48. Kvapil 1 : 1
65. Roman (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic zvítězili v duelu 38. kola extraligy nad Libercem 2:1 po samostatných nájezdech a svému soupeři na druhém místě tabulky se přiblížili na rozdíl jediného bodu. O deváté domácí výhře Ostravanů v řadě rozhodl v osmé sérii nájezdů Ondřej Roman. Bílí Tygři i přes prohru stáhli ztrátu na vedoucí Třince na dva body.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vítkovický brankář Patrik Bartošák sleduje situaci v útočné třetině během utkání s Libercem.

Článek

Zápas začal s neplánovaným třicetiminutovým zpožděním kvůli poruše rolby a ve svižně hraném úvodu jako první udeřili domácí. Hostům v šesté minutě po nevyužité přesilovce ujela patrně nejnebezpečnější dvojka současných Vítkovic, Will vyrazil ránu Stránského jen před Zdráhalovu hůl, která pak puk zblízka zametla do sítě.

Liberec však stále výrazněji dával najevo svou kvalitu a druhá desetiminutovka úvodní části probíhala v jeho režii. Hosté se z tlaku dostali několikrát do šancí, ale Bartošák byl ve vítkovické brance jako skála a pokusy Lence či Filippiho ho nepřekvapily.

Vzhled utkání se příliš neměnil ani ve druhé části. Severočeši se snažili tvořit hru, častěji pobývali v útočném pásmu a soupeř vyčkával na brejkové situace. Vyloženou příležitost k vyrovnání promarnil v 36. minutě Filippi, jehož sólový nájezd zlikvidoval Bartošák. Následně se otevřel prostor pro únik i domácímu Zdráhalovi, který však tváří v tvář Willovi také selhal.

Intenzita liberecké aktivity vzrůstala konstantně s blížícím se koncem. Severočeši trávili ve vítkovickém pásmu celá střídání, Bartošák kryl ránu Kvapila a odolával až do třetí přesilovky hostů. Ve 48. minutě hosté vyšachovali rychlými přihrávkami domácí čtveřici a Kvapil zavěsil do prázdné branky.

Pak se po dlouhé době při hře pět na čtyři usadily v pásmu i Vítkovice, ale Tybor Willa v gólové šanci nepřekonal.

Prodloužení mohl rozseknout znovu Kvapil, po jeho ráně ale domácí ochránila tyč. Vítkovice pak odehrály dvouminutovou přesilovku čtyři na tři sice v tlaku, avšak bez čisté příležitosti. Rozhodla proto až osmá série nájezdů, ve které se parádním blafákem prosadil Roman.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Bílí Tygři Liberec 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. P. Zdráhal (Š. Stránský), rozhodující sam. nájezd O. Roman - 48. M. Kvapil (Birner, Filippi). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 5893.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Gregorc, Šidlík, T. Černý, J. Mrázek - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Poletín, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss. Trenéři: Petr a Trnka.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - M. Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec