Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:2Zlín nezvládl hru v oslabení, výhru slaví Hanáci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Herman 1 : 0
42. Knotek 1 : 1
52. Irgl 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v 38. kole extraligy ve Zlíně 2:1 a vyhráli teprve podruhé z posledních osmi zápasů. Domácí Berani se sice ve druhé třetině ujali vedení díky gólu Jakuba Hermana, ale Hanáci utkání otočili v závěrečném dějství díky Janu Knotkovi a Zbyňku Irglovi. Zlín neuspěl po třech výhrách za sebou.

Foto: Alena Zapletalová, HC Olomouc

Zbyněk Irgl vstřelil vítězný gól Hanáků

Článek

Opatrný začátek zápasu utnula devátá minuta, kdy Okál ve středním pásmu nešetrně fauloval olomouckého Koloucha. Zápas skončil pro oba. Domácí útočník dostal tret na pět minut a do konce utkání a Kolouch zamířil do nemocnice.

Hanákům se ale dlouhá přesilovka nepovedla. Největší šanci v ní měli paradoxně Berani, Lakatoš ale samostatný únik gólově nezakončil. Olomouc mohla jít do vedení vzápětí, když Kašík nezvládl rozehrávku za brankou, skóre se však neměnilo. Poslední možnost první třetiny měl Honejsek, který z bezprostřední blízkosti minul odkrytou branku.

Prostřední dějství se hrálo dlouho bez sebemenšího náznaku šancí. Skóre otevřeli až ve 34. minutě domácí. Elegantní kličkou na brankovišti uspěl Herman, který přišel do Zlína před sezonou právě z Olomouce. Ještě do pauzy měl možnost zvýšit Lakatoš, ani podruhé v utkání ale samostatný únik proti Lukášovi neproměnil.

S jednogólovým mankem a kupou energie vstoupili Kohouti do třetí třetiny. Hned po dvou minutách slavili vyrovnání, když přesilovku využil Knotek. Olomoučtí měli nadále jednoznačně navrch, Mráz sice ještě ve velké šanci neuspěl, Irgl už ale v 52. minutě při další početní výhodě překonal Kašíka a stanovil stav 2:1 pro hosty.

Domácí frustrovaní průběhem třetí části se následně zcela zbytečně oslabili, dvě minuty za nesportovní chování dostal Lakatoš a diváci zaházeli ledovou plochu lahvemi. Do souvislejšího tlaku už se Berani nedostali a zůstali na desáté pozici. Hanáci poskočili na sedmé místo.

38. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Olomouc 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 34. Herman (E. Kulda) - 42. J. Knotek (Jaroměřský), 52. Irgl. Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora - Bryška, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:3, navíc Okál (Zlín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 4487.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, Gazda, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.
Olomouc: Lukáš - Jaroměřský, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Kolouch, Strapáč - B. Mráz, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Handl, Burian. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: