Hlavní obsah

Pátrání po zmizelém Salovi! Zřejmě našli sedadla z letadla

Vyšetřovatelé pátrající po ztraceném letadle, na jehož palubě byl argentinský fotbalista Emiliano Sala, objevili u francouzského pobřeží polstrování ze sedadel, které s velkou pravděpodobností pochází ze zmizelého stroje. V oblasti proto zahájí i podmořský průzkum, jakmile to počasí dovolí.

Foto: Sport.cz

Pohřešovaný argentinský fotbalista Emiliano Sala.

Článek

Osmadvacetiletý útočník byl minulý týden na cestě z Nantes do Cardiffu, kam přestoupil za 15 milionů liber (436 milionů korun). Stroj s pilotem a fotbalistou ale nad Lamanšským průlivem zmizel poblíž jednoho z Normanských ostrovů z radarů a o jeho osudu od té doby nejsou žádné informace.

Britská pobočka vyšetřování leteckých nehod (AAIB) oznámila, že jeden sedák byl nalezen na pláži nedaleko Surtainville na severním pobřeží Francie. Druhý byl objeven ve stejné oblasti o něco později. "Na základě předběžného ohledání jsme došli k závěru, že to jsou pravděpodobně sedáky z pohřešovaného letadla," uvedla AAIB v oficiálním prohlášení.

Pátrání po vraku letadla pod hladinou vyšetřovatelé zahájí kvůli počasí zřejmě na konci tohoto týdne. Průzkum by měl trvat tři dny. "S ohledem na podrobné vyhodnocení letové dráhy a poslední známé pozice na radaru jsme určili prioritní oblast pátrání, která má zhruba čtyři čtvereční námořní míle," uvedli vyšetřovatelé.

Reklama

Související témata: