Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:1Oceláři porazili doma Zlín po téměř dvou letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Polanský 1 : 0
14. Gazda 1 : 1
23. Hrňa 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Třinec vyhrál v dohrávce 40. kola hokejové extraligy na svém ledě nad Zlínem 2:1 a neoblíbeného soupeře porazil doma po téměř dvou letech. Vítězný gól dal ve 23. minutě útočník Erik Hrňa. Hosté nebodovali potřetí za sebou a na desátý Litvínov ztrácejí tři body.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký střelec Jiří Polanský před brankářem Liborem Kašíkem ze Zlína.

Článek

Nejnebezpečnějším hráčem první třetiny byl domácí Polanský. Nejdříve střílel v přečíslení dva na jednoho jen do hrudi Kašíka, ale v dalším střídaní efektně zakončil křížnou přihrávku Gernáta. Tu zachytil asi metr od levé tyče, přehodil si puk na bekhend a zasunul ho do odkryté branky. Třinecký útočník pak v dalším brejku dvou na jednoho trefil horní tyčku.

V 10. minutě poklepal asistent zlínského trenéra Hamrlík na záda svého osmnáctiletého syna Matyáše, který o chvíli později naskočil k prvnímu extraligovému startu. Hosté brzy poté s velkou dávkou štěstí vyrovnali. Střelu Gazdy vyrazil Hrubec betonem do strany, ale od chráničů Kovařčíka se kotouč odrazil do branky. Otočit skóre mohl v oslabení Kubiš, který se po chybě Gernáta dostal úniku, jenže třinecký gólman jeho střelu kryl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Erik Hrňa z Třince, Edgars Kulda ze Zlína a Jakub Matyáš z Třince.

Zlín nasbíral v prostřední třetině osm trestných minut a Třinec hned první přesilovou hru využil. Růžička nabil Hrňovi, který dělovkou propálil Kašíka, byť ten si konečkem lapačky na puk sáhl. U gólu si připsal díky asistenci premiérový bod v dresu Ocelářů útočník Vrána, nedávná posila ze Sparty.

V dalších početních výhodách domácí soupeře svírali a vytvořili si několik dalších gólových šancí. Skóre se už ale ve druhé třetině nezměnilo ani na druhé straně po úniku Hermana - Hrubec jeho pokus ztlumil lapačkou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Matyáš Hamrlík ze Zlína a Ethan Werek z Třince.

Třinec byl ve třetí třetině aktivnější a při pokusu Vrány domácí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu, ale Kulda puk vyškrábl z brankové čáry. Vzápětí zastavila Vránu tyč. Největší šance na vyrovnání se Zlínu naskytla v 57. minutě, kdy fauloval Werek, přesilovou hru navíc Berani umocnili šestým hráčem v poli. Pojistku měl na holi Vrána, jemuž střelu do prázdné branky bravurně zblokoval obránce. O další nápor se hosté připravili sami, když hráli po špatném střídání v sedmi.

Dohrávka 40. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Polanský (Gernát, M. Kovařčík), 23. Hrňa (Martin Růžička, P. Vrána) - 14. Gazda (Herman, Honejsek). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Polák, Tošenovjan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 4205.
Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Matyáš, Gernát, D. Musil, Galvinš - Hrňa, Marcinko, Werek - Martin Růžička, P. Vrána, Dravecký - O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík - Svačina, Hladonik, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Zlín: Kašík - Freibergs, Žižka, Gazda, Řezníček, Ferenc, Valenta, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, P. Sedláček, Lakatoš - Honejsek, Fryšara, Herman - Werbik, Popelka, E. Kulda. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články