Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 3:0Jedenáctizápasová bodová šnůra Vítkovic proti Spartě skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Rousek 1 : 0
59. Delisle 2 : 0
60. Beran 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Jedenáct zápasů v řadě dokázali proti Spartě bodovat, tato série hokejistů Vítkovic ale v pátek skončila. Pražanům na domácí výhru 3:0 stačily v utkání 41. kola extraligy trefa Lukáše Rouska z 24. minuty a dva góly v závěru do prázdné branky. Gólman Jakub Sedláček vychytal třetí čisté konto v sezoně, první v dresu Sparty po přestupu ze Zlína.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva): Jan Buchtele, Jan Piskáček, Miroslav Forman, Lukáš Klimek a Steven Delisle - ilustrační foto.

Článek

Přes 11 tisíc fanoušků v pražské O2 areně přivítalo bouřlivým aplausem někdejšího vynikajícího tyčkaře Sergeje Bubku, vítěze LOH v Soulu z roku 1988 a šestinásobného mistra světa, který vhodil před začátkem utkání čestné buly. Vítkovice, které se musely obejít bez zraněných beků Výtiska s Gregorcem i nejproduktivnějšího hráče týmu Romana, sice měly v první třetině mírnou střeleckou aktivitu, nebezpečnější ale byli domácí.

V osmé minutě se Rousek drzou kličkou zbavil Šidlíka, nedokázal ale puk po ledě zasunout za hostujícího gólmana Bartošáka. Ten se vyznamenal i při úniku Klimka ve sparťanském oslabení, stejně jako později při zakončení Pecha.

Na Spartě vůbec nebylo patrné, že ji kvůli střevním potížím scházel jeden z pilířů obrany a kapitán týmu Piskáček, Vítkovice do větších šancí nepouštěla. Naopak ve 24. minutě šla do vedení, když si Rousek ťukesem vyměnil puk s Klímou a svým druhým gólem v sezoně překonal Bartošáka.

Svěřencům trenéra Kruppa najednou ještě víc narostla křídla a záhy mohl přidat druhý zásah Kudrna, jenže branku těsně minul. Pak se do konce druhé třetiny hned několikrát znovu vytáhl Bartošák, jenž postupně vychytal z nadějných pozic pálící Buchteleho, Bukartse i Klimka.

Vítkovice ve třetím dějství přeci jen přidaly a v 53. minutě pálil z pravého kruhu Lev, gólman Sedláček ale jeho pokus vyrazil. Pět minut před vypršením základní hrací doby fauloval Dvořák, jenže Vítkovice se o šanci srovnat v přesilovce připravily samy, když se pár vteřin po jejím začátku provinil nedovoleným zákrokem Kucsera.

Dvě minuty před koncem třetí třetiny zkusily Vítkovice hru bez brankáře, jenže Delisle vyhozením o mantinel trefil jejich prázdnou klec a zvýšil na 2:0. V Čase 59:34 pak rovněž do prázdné branky uzavřel na konečných 3:0 Beran. Sparta tak poprvé od 31. ledna 2016 získala proti Vítkovicím plný bodový zisk.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 24. Rousek (Kevin Klíma), 59. Delisle, 60. M. Beran (Roberts Bukarts, Pech). Rozhodčí: Hejduk, Hodek - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 11.055.
Sparta: J. Sedláček - Kalina, Blain, De la Rose, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček - Roberts Bukarts, Pech, Forman - A. Kudrna, Klimek, Buchtele - Rousek, Smejkal, Kevin Klíma - Kumstát, Černoch, M. Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Trška, Šidlík, Hrabal, J. Mrázek, T. Černý - Dej, Lev, Olesz - Tybor, Poletín, D. Květoň - Szturc, T. Jáchym, Kucsera - P. Zdráhal, Š. Stránský, Schleiss - od 21. navíc Fridrich. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články