Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 1:2 SNKašpar rozhodl v nájezdech o důležité výhře Litvínova ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Sedláček 1 : 0
36. Trončinský 1 : 1
65. Kašpar 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 41. extraligovém kole důležitý zápas o pozici v první desítce na ledě Zlína 2:1 po samostatných nájezdech. Berani prohráli počtvrté za sebou a devět z posledních dvanácti duelů, ačkoliv skórovali jako první. V rozstřelu rozhodl útočník Lukáš Kašpar.

Foto: Sport.cz

Lukáš Kašpar na archivním snímku.

Článek

V souboji o desátou pozici začali lépe hosté, ovšem vedení z toho nevytěžili. Samostatným únikem pohrdl Petružálek, Hübl zase pálil jen do tyče Kašíkovy branky. Až ke konci třetiny se osmělili i Berani, ani Janus ale nekapituloval.

Velmi opatrný a čistý zápas pokračoval za bezbrankového stavu až do 24. minuty, kdy Zlín, jehož útočník Okál si odpykával poslední díl z třízápasového disciplinárního trestu za faul na olomouckého útočníka Koloucha, dokázal otevřít skóre. Na hraně ofsajdu převzal kotouč Ondráček a puk přes Kuldu dostal až do prázdné branky skórující Sedláček.

Následně si však Severočeši šli za vyrovnáním, herně měli navrch, šance na skórování však chyběly. A tak se jim Kašíka podařilo překonat až v momentě, kdy to nebylo úplně v plánu - při vlastním oslabení. Nahození Trončinského od modré čáry skončilo až v síti.

První přesilovku si Verva zahrála na začátku třetí třetiny, vysokou hůl Fryšary ale nepotrestala. Hosté hráli nadále v mírné převaze, důležitost utkání však byla znát, šancí bylo minimum. Za zmínku stál pokus Kašpara, který se snažil dostat puk do sítě o Kašíka, jenže skóre 1:1 se neměnilo.

Čtyři minuty před koncem mohl překlopit vedení na stranu Beranů Ondráček, v dobré pozici však ještě zbytečně nahrával. Vyhrocený závěr přinesl Zlínu ještě jednu přesilovou hru, kromě 18 sekund se však celá přenesla do prodloužení. Ani v nastaveném čase se o vítězi nerozhodlo.

V nájezdech pak získali bod navrch hosté, když proměnili všechny tři své pokusy: Kašíka prostřelili Kašpar, Mikuš a Hübl. Zlínští střelci naproti tomu ze tří pokusů ani jednou Januse nepřekonali.

41. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. P. Sedláček (E. Kulda, J. Ondráček) - 36. Trončinský (J. Mikúš, Kašpar), rozhodující sam. nájezd Kašpar. Rozhodčí: Jeřábek, Pražák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4002.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, M. Zbořil, Valenta, Ferenc - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Honejsek, Fryšara, Herman - Šlahař, P. Sedláček, E. Kulda - Kanko, Popelka, Werbik. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.
Litvínov: Janus - Trončinský, Ščotka, Graborenko, Šesták, Hunkes, Baránek, L. Doudera - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Jurčík, V. Hübl, Válek - M. Hanzl, Gerhát, Trávníček - Jícha, Havelka, Helt. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama

Související témata: