Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 5:2Olomouc zdolala druhý Třinec a udržela se na osmé pozici

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Tomeček 1 : 0
9. Růžička (trestné střílení) 1 : 1
27. Svačina 1 : 2
29. Skladaný 2 : 2
40. Galvas 3 : 2
55. Irgl (trestné střílení) 4 : 2
56. Jergl 5 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 41. kole extraligy druhý Třinec 5:2 a díky třetí výhře z posledních čtyř zápasů se drží na osmém místě. Oceláři po druhé prohře z minulých tří utkání ztrácejí na vedoucí Liberec už čtyři body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu proti Třinci.

Článek

Hanáci se ujali už ve třetí minutě vedení. Handl vyhrál vhazování, našel osamoceného Tomečka a ten z levého kruhu překonal Kantora, který po příchodu z Mladé Boleslavi debutoval v barvách Třince. V šesté minutě po chybě hostující obrany zahodil šanci tváří v tvář gólmanovi Holec. Navýšit vedení mohl i Ostřížek, ani jeho střela však gólem neskončila.

V sedmé minutě se do rychlého protiútoku dostali hosté, jenže Gernát promáchl. Po dalším rychlém protiútoku a faulu Švrčka na Hrňu následovalo trestné střílení. K němu se postavil Růžička a po blafáku do bekhendu vyrovnal.

Ve 14. minutě kryl Konrád šanci Draveckého. Vzápětí se ke střele dostal opět Holec, ale jeho pokus Kantor vyrazil. Následovala střela Buriana, kterou hostující brankař neudržel a vznikla skrumáž před bránou, ale skóre se neměnilo.

Třinec začal druhou třetinu v početní výhodě po Irglově vyloučení z konce úvodní části. Do větší šance se ale dostali domácí, když střely Ondruška i Mráze hostující brankář vyrazil. Na druhé straně Gernát zpoza branky přihrál Svačinovi, který prostřelil Konráda a poslal tak Třinec do vedení.

Kantor si pak poradil s pokusem Skladaného. Ve 29. minutě se k vyraženému puku po Galvasově střele dostal Skladaný a vyrovnal. Do šance se dostali domácí Handl i Ondrušek, ale stav otočil až poslední minutě druhé třetiny v početní výhodě Galvas.

Do první větší šance ve třetí třetině se dostal Ondrušek, který trefil pouze Kantora. Vzápětí se ukázal Konrád, když zlikvidoval střelu Wereka. Olomouc pokračovala v tlaku, ale Irgl nezamířil přesně a Vyrůbalíkův pokus chytil Kantor. Na druhé straně se k teči z bezprostřední blízkosti dostal Gernát, Konrád si s ní ale poradil.

V 55. minutě se Mráz dostal do samostatného úniku, fauloval jej Gernát a z penalty zvýšil náskok domácích Irgl. O minutu později upravil na 5:2 Jergl. Třinec dostal po Švrčkově hození hokejky možnost dalšího trestného střílení, ale Růžička už podruhé na Konráda nevyzrál.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. V. Tomeček (Handl), 29. Skladaný (J. Galvas, B. Mráz), 40. J. Galvas (Burian), 55. Irgl z trestného střílení, 56. Jergl (J. Knotek) - 9. Martin Růžička z trestného střílení, 27. Svačina (Gernát, Chmielewski). Rozhodčí: Lacina, Obadal - Bryška, Hlavatý. Vyloučení 1:2. Využití 2:0. Diváci: 3691.
Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Rutar, Švrček- Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - B. Mráz, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Handl, Holec. Trenéři: Moták a Tomajko.
Třinec: Kantor - Roth, M. Doudera, Matyáš, Gernát, D. Musil, Galvinš - Hrňa, Marcinko, Werek - Martin Růžička, P. Vrána, Dravecký - O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík - Svačina, Hladonik, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články