Hlavní obsah

Argentinského snajpra si Sarri vymodlil a Higuaín se mu odvědčil. Při domácí premiéře dal dva góly

Londýn/Praha

Úplně jiný Sarri. Po středečním čtyřgólovém výprasku v Bournemouthu přemítal, zda je tím pravým mužem, který dokáže hráče motivovat, po sobotní pětibrankové výhře nad posledním týmem Premier League Huddersfieldem už z něho zase prýštil optimismus. „Byla to ta nejlepší odpověď, kterou jsme mohli na středeční prohru dát, ale musíme být opatrní. Se stejným přístupem a mentalitou musíme jít do každého zápasu, který nás čeká. A že to budou těžká utkání,“ připomínal italský kouč ve službách Blues po vydařené partii na Stamford Bridge.

Foto: John Sibley, Reuters

Gonzalo Higuaín z Chelsea se raduje z gólu proti Huddersfieldu.

Článek
Fotogalerie

Marasmus, do něhož Sarriho svěřenci upadali ve druhém poločase v Bournemouthu, byl pryč. Italský kouč udělal čtyři změny v sestavě a Blues hráli jako vyměnění. I spolupráce Hazarda s novou akvizicí Chelsea Argentincem Higuaínem tentokrát fungovala. A parádně.

„Zejména v prvních pětadvaceti minutách to byl fotbal podle mého gusta. Takový, jaký si představuji a jaký bych chtěl s Chelsea hrát," pochvaloval si Maurizio Sarri výkon, který jeho tým proti Huddersfieldu předváděl.

A pranic mu nevadilo, že po pětadvaceti minutách byl stav jen 1:0. Chelsea měla jasně navrch, protivníka přehrávala, vytvářela si šance, střílela a bylo jen otázkou času, kdy přidá další góly.

A ty skutečně přišly. Eden Hazard dal dva, jednatřicetiletý Argentinec Gonzalo Higuaín, kterého Sarri přivedl na hostování z AC Milán, rovněž.

„Myslím, že ti dva jsou přímo určeni k tomu, aby hráli vedle sebe. Je a bude to užitečné pro ně i pro nás. Higuaín může díky této spolupráci dávat hodně branek, Eden zrovna tak," pochvaloval si spolupráci, která skutečně fungovala.

Vždyť Huguaín, kterého Sarri trénoval během společného angažmá v Neapoli a jehož transfer si na vedení Chelsea vymodlil, se stal od dob Jimmy Hassenlbainka prvním hráčem, který dal při premiéře na Stamford Bridge dva góly.

Sarri si od něho slibuje, že mu pomůže prolomit bídnou střeleckou produktivitu, s níž se Chelsea potýká. Vždyť v posledních třinácti zápasech nastříleli Blues jen třináct branek.

Teď přišel argentinský veterán a v jediném zápasem jich dali pět!

„Ani na chvíli jsem nazaváhal, když se Chelsea ozvala. Premier League byl avždy mým snem a po vydařené domácí premiéře věřím, že budu fanouškům rozdávat radost dál," halasil Higuaín, který sice přišel na Ostrovy z AC Milán, ale patří turínském Juventusu. Ten předběžně souhlasil s tím, že pokud si bude chtít Chelsea argentinského kanonýra po půlročním hostování ponechat, bude ho mít. Ovšem za 32 milionů liber.

Sarri je přesvědčen, že jeho oblíbenec Higuaín je schopen hrát ještě lépe než proti Hudderfieldu a dávat góly pravidelně.

„Ještě mu chybí kondice, protože měl problémy se zády a v poslední době moc zápasů nesehrál," připomínal italský kouč, pod jehož vedením nastřílel Argentinec v posledních 37 ligových zápasech 38 branek.

„Mužstvo má velmi dobrý potenciál, ale musíme hrát pořád stejně dobře jako dnes a dál podávat takovéto výkony. Bojovat se stejnou motivací a zaujetím, protože program příštích dnů máme hodně náročný," připomínal Maurizio Sarri, že Chelsea bojuje v Lize, Champions League, Ligovém poháru i FA Cupu.

Příští neděli ji čeká ligový zápas na stadionu Manchesteru City, hned poté první osmifinále Ligy mistrů v Malmö, další týden 5. kolo FA Cupu s Manchesterem United, 24. února finále Ligového poháru s Citizens. A mezitím odveta s Malmö a hned poté ligový zápas s Tottenhamem.

„Bude to obrovský test, ale v tuto chvíli musíme mít radost z toho, že hrajeme ve čtyřech soutěžích. Budeme bojovat a budeme chtít vyhrávat," sliboval Sarri.

Reklama