Hlavní obsah

Ledecká v prvním tréninku sjezdařek na MS upadla

Aare

Ester Ledecká na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Aare v prvním tréninku sjezdu upadla. Dvojnásobná olympijská vítězka neustála skok, po sněhu doklouzala do sítě, zvedla palec na znamení, že je v pořádku, a pak volně dojela do cíle.

Foto: Piermarco Tacca, ČTK/AP

Ester Ledecká ve sjezdu v Garmisch Partenkirchenu.

Článek

Na úvod šampionátu Ledecká nenavázala na povedené loňské vystoupení v Aare ve sjezdu ve finále Světového poháru, v němž skončila jedenáctá.

"Loni jsme vrchní pasáž ani jednou nejely, takže jsem nevěděla, co od skoku očekávat. Holky přede mnou s tím moc neměly problém, takže je chyba ve mně. Musím zjistit, co jsem udělala špatně," řekla Ledecká novinářům.

Trénink vyhrála Rakušanka Tamara Tipplerová. S kariérou se loučící americká hvězda Lindsey Vonnová startovala s jedničkou a byla jedenáctá. Kateřina Pauláthová skončila na 43. příčce z 46. klasifikovaných.

V úterý čeká Ledeckou první ostrý start v Aare v superobřím slalomu, v němž loni na olympijských hrách v Pchjongčchangu získala senzačně zlato.

Upadla i v Cortině

Ledecká kvůli lyžařskému šampionátu neobhajuje zlato a stříbro na souběžně konaném mistrovství světa ve snowboardingu. Na lyžích se jí v poslední době příliš nedařilo. V generálce na MS obsadila po velké chybě ve sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu 34. místo, předtím v německém středisku nedokončila po pádu super-G.

Pád v tréninku potkal českou závodnici také v polovině ledna před sjezdem v Cortině d'Ampezzo, kde v rozporu s pravidly trať dokončila, za což dostala pokutu. Ve dvou sjezdech pak obsadila 17. a osmé místo.

MS ve sjezdovém lyžování v Aare (Švédsko):
Ženy - trénink na sjezd:
1. Tipplerová (Rak.) 1:29,95
2. Suterová (Švýc.) -0,38
3. Lieová (Nor.) -0,44,
...43. Pauláthová -4,34,
Ledecká (obě ČR) nedokončila.

Reklama

Související témata: