Hlavní obsah

Courtois promluvil o svém odchodu z Chelsea. Jak to tehdy bylo?

Madrid/Praha

Letní odchod Thibauta Courtoise z Chelsea do Realu Madrid byl poměrně divoký. Belgický gólman dával velmi silně najevo, jak moc chce Londýn opustit. Po svém přestupu si navíc na dálku do Chelsea rýpnul, když pronesl, že kvalita tréninků Realu Madrid je o dost vyšší, než ta, kterou zná ze Stamford Bridge. Nyní má celý příběh pokračování.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois.

Článek

Jeho přestup se dlouho předpokládal. Ale způsob, jakým si jej Courtois vynutil, asi málokdo čekal. Podle serveru GiveMeSport se dokonce po světovém šampionátu neohlásil na tréninku a rozhodl se, že se bude držet dál, aby ho Chelsea do Madridu pustila. Teď, když se zdálo, že vše utichá, rozvířily se vody znovu.

O víkendu se totiž Courtois snažil objasnit příčiny svého tehdejšího jednání. Podle svých slov dostal předtím, než začalo mistrovství světa, slib, že může z Chelsea odejít. Tento slib mu měla dát ředitelka Chelsea Marina Granovská. Po skončení šampionátu ale údajně Granovská od slibu upustila, takže se rozhodl k nátlaku.

Foto: Juan Medina, Reuters

Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois při rozcvičce před zápasem.

Chelsea se výrokům gólmana brání

Podle serveru Daily Telegraph Chelsea Courtoisovu verzi odmítá. Blues jasně uvádějí, že Granovská nikdy neřekla to, co Courtois tvrdí: "Necháme tě jít a najdeme si náhradu."

Kde je pravda, to se už pravděpodobně nedozvíme. Situace se každopádně nakonec vyřešila ke Courtoisově spokojenosti. Tehdy čerstvý trenér Chelsea Maurizio Sarri v obavě z toho, že by mohl mít narušenou atmosféru v kabině, Courtoise doporučil prodat a místo něj podepsal Kepu Arrizabalagu.

V každém případě pokud se někdy belgický gólman na Stamford Bridge vrátí v roli hosta, nemůže patrně očekávat příliš vřelé přijetí - ani od klubu, ani od fanoušků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články