Hlavní obsah

Jako první se pochlubil Haas. Jak se vám líbí v novém zabarvení?

Londýn/Praha

Nová sezona světového šampionátu formule 1 se nezadržitelně blíží. Už v půlce března odstartuje v Melbourne první závod a týmy postupně začínají představovat své vozy, které pro letošek připravily. Jako první svůj monopost prezentoval ve čtvrtek v Londýně Haas. Vůz VF-19 bude černo-zlatý.

Foto: Sport.cz

Monopost týmu Haas pro sezónu 2019.

Článek

Prezentace nových monopostů, okamžiky, na které se těší mnoho fanoušků formule 1. Jako první se letos pochlubil Haas. Americký tým sice ve čtvrtek v Londýně ukázal loňský monopost, ale s již novými širšími křídly, zrcátky a v novém, černo-zlatém zabarvení, do kterého výrazně promluvil nový titulární sponzor, výrobce energetických nápojů Rich Energy.

Současně stáj vydala také studiové snímky, na nichž je vyfotografován zcela nový monopost. Stejně jako v minulé sezoně, bude vůz i letos pohánět motor Ferrari a do kokpitu usednou zkušený Francouz Romain Grosjean a Dán Kevin Magnussen. Tým loni skončil v Poháru konstruktérů pátý a vedení i sponzor doufají, že se v nadcházející sezoně zase posune o kousek dopředu.

„Nové auto vypadá úplně jinak nejen kvůli zabarvení, ale také kvůli novým pravidlům. Snad tyto konstrukční změny pomohou zlepšit závodění na trati a poskytnou nám příležitost udělat v každé velké ceně dobrý dojem,“ přeje si zakladatel týmu Gene Haas na webu autosport.com. „Myslím, že máme lepší produkt a značku než Red Bull, je fantastické být schopen s nimi soutěžit na okruhu i mimo něj,“ prohlásil William Storey, šéf Rich Energy.

„Je důležité, abychom v nové sezoně pokračovali v pokroku. Loňský rok přinesl naši nejlepší sezonu, avšak během ní se několikrát ostře ukázalo, že jsou stále oblasti, na kterých ještě musíme pořádně pracovat,“ uvedl šéf týmu Günther Steiner. Ostrou premiéru si nový vůz odbyde přímo na trati 18. února při testování ve španělské Barceloně.

Kdy týmy představí své nové monoposty
7. únoraHaas
11. únoraToro Rosso, Williams
12. únoraRenault
13. únoraMercedes, Red Bull, Racing Point
14. únoraMcLaren
15. únoraFerrari
18. únoraAlfa Romeo

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny