Hlavní obsah

Dukla - Baník 1:1Dukla uhrála bod a opustila poslední příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Podaný 1 : 0
31. Kuzmanovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Dělbou bodů skončil prolog ligového jara na pražské Julisce. Remíza je vzhledem ke konstelaci v tabulce pochopitelně úspěchem domácí Dukly, která tak minimálně do soboty opustila poslední příčku, neboť předstihla Karvinou. I pro ostravský Baník je ovšem import bodu z Prahy důležitý, neboť jím navázal na podzimní zisky na cizích hřištích, i když třetí místo v tabulce musel vyklidit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dukla šla do vedení díky brance Podaného

Článek

Minela to byla jako hrom. Stronatimu se hlavička, kterou hledal svého gólmana Laštůvku, ani trochu nepovedla. Balón zůstal při malé domů někde na půl cesty, takže nová akvizice Pražanů González ho předložila Podanému před prázdnou bránu.

Pochopitelně že ten šancí nepohrdnul.

Pro Baník dost šok, protože si na pražskou Julisku přijel pro body. Jenže Dukla ho zaskočila nejen gólem, ale i hrou, takže půlhodinu trvalo, než se hosté probrali. Také zásluhou chyby, které se pro změnu dopustil domácí Miloševič.

Balón, který zbytečně ztratil, se dostal ke Kuzmanovičovi, jenž ho parádní střelou z dobrých dvaceti metrů poslal Radovi pod břevno.

Hosté se v ten moment probrali, zatlačili Duklu do její šestnáctky, ale ani hlavička Hrubého, ani příležitost Holzera či střela Filla skóre neotočila.

Po změně stran se už tolik střeleckých příležitostí nanarodilo. Fotbal totiž upadl do průměru, neboť obě mužstva si už dávala pozor, aby nevyrobila chybu a nenabídla protivníkovi vedení.

Domácí González, kterého Dukla přivedla ze španělské Salamanky, sice náznak příležitosti měl, ale bránu netrefil, Podaný pálil z voleje rovněž vedle, na druhé straně pak Hrubý napálil míč do břevna a vůbec největší příležitost Baroše zmařil gólman Rada.

A protože ani střídající Holík nedokázal po průniku přes tři hráče Laštůvku překonat, body se nakonec dělily.

Dukla Praha - Baník Ostrava 1:1 (1:1)
Branky: 13. Podaný - 31. Kuzmanovič. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Hock. ŽK González - Jánoš. Diváci: 2678.
Dukla: Rada - Kozma, Ostojič, Bezpalec - Miloševič (90.+4 Douděra), Krunert, Koval, González (73. Holík), Souček - Tetour (81. Djuranovič), Podaný. Trenér: Skuhravý.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo (87. Jirásek), Hrubý, Jánoš, Holzer (73. Granečný) - Kuzmanovič (79. Šašinka), Baroš. Trenér: Páník

Reklama

Související témata: