Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Plzeň 1:1Mistrovská Plzeň vykročila do jara ztrátou, o výhru ji obral snajpr Komličenko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Beauguel 0 : 1
75. Komličenko (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Rutinní výkon mistrovské Plzni nestačil, takže na úvod jara jen remizovala v Mladé Boleslavi a nabídla tudíž pražské Slavii, aby v duelu s Teplicemi svůj náskok na prvním místě tabulky zvýšila. Vrbův tým přitom ještě čtvrthodiny před koncem zápasu po premiérové trefě nové posily Beuaguela vedl, ale ke třem bodům tentokrát nedokráčel. Hubník totiž fauloval v šestnáctce domácího snajpra Komličenka a ten se z pokutového kopu devatenáctou trefou v sezoně postaral o zaslouženou remízu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Aleš Čermák z Plzně a Matěj Chaluš z Mladé Boleslavi.

Článek

Náramný smolař tenhle Hejda. Když už si odseděl podzimní trest, a i zimní pauzu přečkal na rozdíl od dvou předchozích sezon bez zranění, skončila pro něho jarní premiéra po necelých čtyřech minutách. Pro domácího Takácse ovšem také.

Ti dva se totiž srazili hlavami ve vzdušném souboji a skáceli se na trávník úplně grogy. Zakrvavený Takács se po chvíli zvedl a opustil hřiště sám, plzeňského Hejdu musela odvézt sanita rovnou do nemocnice.

Se zapadnutým jazykem zůstal v bezvědomí, takže první diagnóza lékařů zněla - těžký otřes mozku.

Plzní krvavá srážka a nucené střídání otřáslo víc, než si byla ochotna připustit. A moc nescházelo, aby po pár minutách byla otřesena ještě víc, protože mladoboleslavský náhradník Tatejev se záhy po příchodu na hřiště ocitl ve vyložené šanci, kterou musel likvidovat brankář Hruška. S možností Přikryla si poradil rovněž, takže hlavně díky němu přečkala pomalu se rozjíždějící Plzeň úvodní půlhodinu, během níž se zmohla jen na střelu Hrošovského.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zraněný Lukáš Hejda z Plzně.

Aktivnější a z přímočarosti těžící Mladá Boleslav sice hrála a soupeře přehrávala, osm minut před přestávkou však vysvobodily hosty dvě nové akvizice Kayamba a Beauguel, kterým dal trenér Vrba příležitost v základní sestavě. První z nich brilantně nacentroval, nikým nehlídaný Beauguel se do míče položil a hlavou skóroval.

Po změně stran se domácí pochopitelně snažili zachránit alespoň remízu. Ladra k tomu možnost měl, ale hledal Komličenka místo aby vypálil sám, takže o vyrovnání se musel nakonec postaral ruský legionář sám.

Čtvrthodiny před koncem ho Hubník v šestnáctce fauloval a rozhodčí Julínek za pomoci videa nakonec nařídil penaltu.

Komličenko se ujal exekuce sám, pokutový kop proměnil a střelecký účet v letošní sezoně tak navýšil už na devatenáct branek.

Plzeň se v poslední čtvrthodině snažila výhru zachránit, ale hlavičkující Beauguel na míč nedosáhl, s následnou střelou Hrošovského si poradil brankář Šeda, takže domácí kritický moment přežili a bod získali zcela po zásluze.

Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 1:1  (0:1)
Branky: 75. Komličenko z penalty - 37. Beauguel. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Dobrovolný - Zelinka (video). ŽK. Chaluš - Procházka, Havel, Hubník, Pernica, Chorý.
Ml. Boleslav: Šeda - Křapka, Chaluš, Šušnjar, Fulnek - Hubínek, Takács (7. Tatajev) - Přikryl, Matějovský (85. Mašek), Ladra (63. Ewerton) - Komličenko. Trenér: Weber.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda (7. Pernica), Hubník, Limberský - Hrošovský, Procházka - Kayamba (79. Petržela), Čermák (85. Chorý), Kovařík - Beauguel. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: