Hlavní obsah

Třinec - Brno 0:1O výhře Brna v Třinci rozhodl jediný gól, Čiliak má první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. O. Němec 0 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince podlehli v nedělním 45. kole extraligy Brnu 0:1. V repríze loňského finále dal jediný gól už v čase 1:41 obránce Ondřej Němec. Gólman Komety Marek Čiliak chytal po návratu z KHL třetí zápas a udržel první čisté konto. Oceláři promarnili v utkání i 106 sekund dlouhou výhodu pět na tři a prohráli po reprezentační přestávce tento týden doma všechny tři zápasy se skóre 3:11.

Článek

Třinecký trenér Varaďa oproti minulému zápasu s Hradcem Králové znovu pozměnil složení všech formací. I proto, že postrádal pět hráčů základní sestavy (Krajíček, M. Doudera, Adamský, Cienciala, Polanský), vyslal do hry i v extralize debutujícího Jonáše Peterka, sedmnáctiletého syna sportovního ředitele Ocelářů. V brance nahradil jedničku Hrubce Kantor.

Třinecký gólman lovil puk ze sítě už ve druhé minutě, kdy měl v oslabení zakrytý výhled při střele Němce od modré čáry. Oceláři po předchozím utkání avizovali, že proti Brnu musí zjednodušit hru a posílat puky na branku, ale v jejich herním projevu nebyl znát rozdíl. Trápení podtrhli v závěru úvodní třetiny ve dvou početních výhodách, v nichž vůbec nevystřelili. To hosté ještě mohli zvýšit Vondráčkem, ale zblízka ho vychytal Kantor.

Brno v prostřední třetině zahrozilo Muellerem, který se dostal dvakrát do sóla. Nejlepší extraligový střelec nejdříve obral o puk Adámka, ale Kantora nepřekonal střelou mezi betony. Při druhém úniku mu zabránil v zakončení vracející se Chmielewski. Největší šanci si Třinec vypracoval paradoxně ve vlastním oslabení, ale Marcinko v nájezdu neuspěl s bekhendovou kličkou.

Na přelomu druhé a třetí třetiny měl Třinec po faulech Malleta a Malce výhodu 106 sekund dlouhé přesilové hry pět na tři. Čiliak v ní chytil střely Hrni, Vrány a Růžičky, další pokusy domácích zastavili obětavými zákroky bránící hráči.

V přečíslení dvou na jednoho nevyzrál Ondřej Kovařčík na brněnského gólmana. Obhájce titulu těsnou výhru udržel i při minutové power play, v níž přečkal šanci Chmielewského, a upevnil si místo v první šestce.

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 2. O. Němec (Mueller, Köhler). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Hlavatý, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 5083.
Třinec: Kantor - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, Svačina - Š. Novotný, Marcinko, Hrňa - Raška, Werek, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Peterek. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články