Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:8Plzeň po pětigólové smršti v druhé třetině deklasovala Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Eberle 0 : 1
6. Ihnacak 1 : 1
27. Kindl 1 : 2
27. Ihnacak 2 : 2
28. Kodýtek 2 : 3
31. Kodýtek 2 : 4
32. Jones 2 : 5
34. Vráblík 2 : 6
47. Horký 3 : 6
50. Indrák 3 : 7
53. Moravčík 3 : 8
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Plzně v neděli deklasovali poslední tým extraligy Pardubice 8:3. Až do poloviny bylo utkání vyrovnané, ale pak hosté během sedmi minut vstřelili pět branek. Dva góly dali plzeňský Kodýtek a pardubický Ihnacak, u jehož zásahů si připsal pokaždé asistenci brankář Klouček.

Článek

Plzeň se ujala vedení hned z první šance, když přečíslení vyřešil střelou k tyči Eberle. Za necelé dvě minuty vyrovnal v přesilovce Ihnacak, který prostřelil Milčakova ranou přes obránce.

Dynamo drželo s favoritem krok zhruba do poloviny zápasu. Na gól Kindla, který šikovně tečoval před Kloučkem, zvládl ještě za 12 vteřin odpovědět střelou do horního rohu branky Ihnacak. Za dalších 49 vteřin se ale prosadil Kodýtek a Škoda si otevřela střelnici. Během dvou a půl minuty vstřelili hosté další tři branky.

V 31. minutě se podruhé v zápase trefil z mezikruží Kodýtek a prakticky z totožného místa za minutu skóroval i Jones. Kloučka, který se asistencí podílel na obou gólech Dynama, nahradil v pardubické brance Kacetl, ale toho o čisté konto rychle připravil ranou od modré Vráblík. Zatímco Plzeň skoro všechny své příležitosti proměnila, Dynamo ztroskotávalo na Milčakovovi. Zblízka neuspěl Rolinek a samostatný únik nedotáhl Hovorka.

Pardubice zkoušely zápas zdramatizovat. Po nevyužitých šancích Hovorky a Schause se ve 47. minutě prosadil důrazný Cardwell a domácí ožili. Jenže v 50. minutě dal sedmou plzeňskou branku Indrák a v 53. minutě se v přesilovce trefil od modré Moravčík. Zápas se pak v ofenzivní náladě z obou stran už jen dohrával.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:8 (1:1, 1:5, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Ihnacak (Schaus, M. Klouček), 27. Ihnacak (Schaus, M. Klouček), 47. Horký (Mandát, J. Zdráhal) - 5. Eberle, 27. D. Kindl (Pulpán, V. Němec), 28. Kodýtek (P. Straka), 31. Kodýtek (Eberle, P. Straka), 32. Jones (V. Němec), 34. Vráblík (Pulpán, Kodýtek), 50. Indrák (Allen, Kantner), 53. Moravčík (Gulaš, Jan Kovář). Rozhodčí: Šír, Kika - D. Klouček, Komárek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 7023.
Pardubice: M. Klouček (32. Kacetl) - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, J. Zdráhal, Porseland - Hovorka, Bubela, Rolinek - Horký, Mandát, Machala - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Poulíček, Kloz, Dušek. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Plzeň: Milčakov - Vráblík, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - D. Kindl, Kracík, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata: